Poteškoće uoči gradnje stadiona

“Lučki radnik” gasi seniorski pogon

Denis Frančišković

Mislim da je najbolje da jednu sezonu pauziramo. Nude nam se Omladinsko igralište, Komenovo i pomoćno Kantrida, ali to nije to... A financijska situacija je teška – kaže Marinko Čulumović, alfa i omega Lučkog radnika 



RIJEKA  »Lučki radnik« ugasio je svoj seniorski pogon i odustao od natjecanja u sljedećem prvenstvu Prve županijske nogometne lige. Razloga je dosta, ali glavninom su vezani uz gradnju novog stadiona i kampa HNK »Rijeke« na Rujevici. Barem tako tvrdi Marinko Čulumović, alfa i omega »dokera«, s uvjerenjem da će dogodine seniori opet startati, u novom okruženju i u puno boljim uvjetima.


   – Razloga je dosta i mislim da je najbolje da jednu sezonu pauziramo. Nude nam se Omladinsko igralište, Komenovo i pomoćno Kantrida, ali to nije to… Mi se teško okupljamo, katkad moramo zvati igrače i na utakmice. Sada bi to negdje drugdje bilo još puno teže. Selidba bi donijela puno problema i promjena, ali i troškova. A i financijska situacija je teška – ističe Čulumović u trenucima dok druga ekipa »Rijeke« trenira na Rujevici i dok se čeka da prvi bageri počnu svoj posao na potezu prema džamiji gdje će se graditi novi stadion za nekoliko tisuća navijača. Praktički drugi dom »Rijeke«.


   – Sadašnje pomoćno igralište bit će prekriveno umjetnom travom i uvjeti bi sljedeće godine trebali biti puno bolji. Odlučili smo da ugasimo i juniore, a zadržimo morčiće, starije i mlađe pionire te kadete. Oni će stasati, biti baza budućih seniora. A naravno očekujemo da se vrate i oni koji su posebno vezani za naš klub. Što kažu igrači? Nije im lako, svi su na poseban način vezani uz »Lučki«. Neki će pauzirati tu godinu, neki zaigrati u nekom drugom klubu.., a dogodine nadam se dobar dio njih vratiti se doma – prognozira Čulumović.




   O odustajanju »Lučkog radnika« raspravljat će i današnji plenum Županijske lige na Kantridi. Povjerenik lige Milan Rukavina potvrđuje primitak dopisa o odustajanju »dokera«.


   – Dopis je stigao u HNS. Ističu da nisu u mogućnosti organizacijski i financijski sve izorganizirati dok se radi stadion. To im stvara poteškoće, a treninzi na šljaci nisu dovoljni – kaže Rukavina.


   Inače liga će brojiti 14 klubova zbog uključivanja »Orijenta 1919«, a planira se da prvenstvo počne 7. rujna.