Rijeka u srcu, ali...

Kramarić: Moguće je da protiv Osijeka odigram oproštajnu utakmicu

Ivan Volarić

Ne znam što bih smio reći, a što ne... Vidjet ćemo u idućem periodu što će se događati. Juventus je talijanski top klub, vladaju dugi niz godina  talijanskim nogometom i  sigurno da godi interes takvoga kluba – kaže  Kramarić



RIJEKA Prošlo je dva sata od kraja utakmice sa »Standardom«, a na stadionu i oko njega su, osim razdraganih navijača, ostali samo oni koji su morali biti tamo. Klupski uposlenici zaduženi za protokol, televizijski tehničari koji su sakupljali opremu i novinari. Čekali su – Andreja Kramarića. Napadač »Rijeke« posljednji je izašao iz svlačionice jer je morao obaviti obveze prema UEFA-inom stručnjaku za doping kontrolu. Ponekad u životu ne curi sve baš onako kako želiš, a UEFA je tu nepopustljiva.


– Prošli put sam čekao tri sata! – podsjetio je Kramarić, a klupski liječnik dr. Boban Dangubić odahnuo. Jednom je gotovo dočekao jutro s Ivanom Močinićem kojemu nije pomoglo ni nekoliko piva… »Krami« nije trebao stimulans, a unatoč dvosatnoj torturi djelovao je jako dobro raspoložen. Kako i ne bi bio? »Pola Europe« je stalo u red za njegovim uslugama, a on unatoč neviđenom medijskom pritisku neumovoljo trpa. I trpa… Zabio je »Standardu« s bijele točke, prethodno sve obavio sam. Izborio najstrožu kaznu i isključenje  braniča Dine Arslanagića.


Pravo na nadu


– Prvo što mi prolazi kroz glavu je da je lijepo dočekati zadnje kolo Europske lige, a da se imaš pravo nečemu nadati u Sevilli. Svjesni smo što nas čeka, ali Bože moj, nogomet je takav. Uvijek manja ekipa može pobijediti veću. Imamo se pravo nadati. To će biti potpuno drugačija utakmica nego ova protiv »Standarda«, ali ako budemo na razini kao u prvom poluvremenu imamo pravo sanjati prolaz.


Je li ovo bilo najbolje europsko poluvrijeme »Rijeke« ove sezone?– Sigurno je bilo jedno od boljih. Bili smo stvarno motivirani, znali smo da imamo svoje šanse, da vrijedimo i možemo. Tako smo i krenuli. Drugo poluvrijeme s igračem više nije bilo dobro. Malo smo dignuli ručnu, igrali smo više emotivno utakmicu, kao da smo se ispraznili. Mislite li da je riječ o psihičkom ili fizičkom pražnjenju?– Došlo je do podsvjesnog opuštanja jer imaš 2:0 i igrača više i misliš da će neke stvari ići lakše. Ali, treba reći i da smo se fizički izmorili u prvom dijelu. Postoje sitnice koje su utjecale, ali to se ipak ne bi smjelo događati. Povukli ste uoči drugog pogotka kontru jedan na tri i otišli do kraja?– Osjetio sam da ću pretrčati Arslanagića u tih nekoliko koraka i da ću se moći ubaciti ispred njega. Pričalo se uoči utakmice da je Arslanagić »Standardova« slaba točka?– Pročitao sam Santinijevu izjavo o njemu, ali i da je izjavio da je najbolji opet bih gurnuo loptu kraj njega. Sve je to bilo do osjećaja u tom trenutku.Tek nakon ove pobjede možete žaliti za propuštenim bodovima protiv »Seville« na Kantridi ili »Standarda« u Liegeu?– Razmišljao sam i o tome, da smo dobili »Sevillu« sada bismo u Španjolsku išli po bod. Možda je glupo to reći, ali možda je bolje da je ovako. Svi znamo što je »Sevilla« i mi bismo, uz saznanje da nam treba bod, vjerojatno svi stali iza, a možete i sami zamisliti kako bi to izgledao. Ovako je njima lakše, a mi ćemo biti puno motiviraniji. Možda ih iznenadimo iz kontre… Protiv »Standarda« je na tribinama bilo 20-ak skauta europskih klubova, većina je vjerojatno stigla kako bi pratila vaše igre. Opterećuje li vas ta pažnja?– Posljednji put sam na to pitanje odgovorio da ne razmišljam previše o tome, a sada moram priznati da sam počeo razmišljati i o tome. Previše se tu stvari događa, kraj je polusezone, prisutan je fizički i psihički umor, a i te misli oko transfera oduzimaju dio energije. Normalno da mi je drago da se sve to događa, da dolaze ljudi iz cijele Europe. Talijanski mediji već su vas preselili u »Juventus«?– Ne znam što bih smio reći, a što ne… Vidjet ćemo u narednom periodu što će se događati. Kada se nešto bude dogodilo, dogodit će se, ali ionako ćete vi novinari vjerojatno to saznati prije  mene.   Možete li potvrditi da je »Juventus« jedan od klubova koji bi mogao postati vaš novi poslodvac?– Sigurno da ima interesa s te strane. »Juventus« je talijanski top klub, vladaju dugi niz godina talijanskim nogometom i sigurno da godi interes takvoga kluba.

Osijek tvrd orah


U ponedjeljak predstoji prvenstveni ogled s »Osijekom« na Kantridi, posljednji domaći ove godine?– Nije baš jednostavno vratiti se nakon ovakve partije u tu HNL priču, ali bolje je da nakon ovakve utakmice igramo na Kantridi, pred domaćom publikom, nego da moramo na neko teže gostovanje. To vam je prilika da podebljate prednost na vrhu poretka ligaških strijelaca?– Neću ništa najavljivati, kraj je sezone, nismo na 100 posto. Sezona je odnijela dosta energije, ali sigurno ćemo ići na pobjedu i sigurno ću pokušati zabiti gol. »Osijek« se pokazao kao tvrdi orah. Uvijek je bilo s njima problema i na Kantridi i u Gradskom vrtu. Čeka nas tvrda utakmica. Ovo bi vam mogla biti oproštajna utakmica u dresu »Rijeke« na Kantridi?– Ne znam… Sve je moguće. Naravno da je san svakog dečka koji igra u HNL da otići van i osjetiti nogomet u inozemstvu, ali i riješiti neka egzistencijalna pitanja. Sigurno da to nije samo moja, već i želja svih igrača u HNL-u. Zar vam neće biti žao propustiti igranje na novom stadionu na Rujevici?– Bit će mi žao, ha, ha… Ali, tko zna, možda zaigram na Rujevici za gostujuću momčad. Što kažete na klupske namjere da vas zadrže do ljeta barem na posudbi?– Normalno da će mi »Rijeka« ostati u lijepom sjećanju. I publika i stožer i svi u klubu. Uživam ovdje najljepše trenutke u karijeri, ali tek treba vidjeti do kakvog će dogovora na kraju doći – poručio je Kramarić koji sve više zvuči kao bivši igrač »Rijeke«…