Trener "bijelih" bio je zadovoljan igrom svojih igrača, očito ne i suđenjem

Kek: Suci su me uzeli na zub, ali nismo zbog njih izgubili

Marko Cvijanović

Mogu valjda reći svoje mišljenje. Znam ja da se suci s njim ne slažu i da poslije utakmice u zapisnik napišu što žele, ali vidim da su me uzeli na zub. Hvataju svaku moju riječ i znam da se ne slažu samnom… Međutim, ja ću uvijek reći što mislim, ali pritom nikoga neću uvrijediti – kaže trener »bijelih«

RIJEKA  Ni oni pedantniji kroničari riječkoga nogometnog prvoligaša ne sjećaju se kad je »Rijeka« zadnji put izgubila dvaput za redom. Trener »bijelih« Matjaž Kek u svakom slučaju nije navikao na poraze, ali pred novinare je stigao uzdignuta čela. Za razliku od Liegea, gdje je kudio svoje igrače, ovaj put ih je, unatoč porazu od najvećega rivala, hvalio.    – Čestitke »Dinamu«, koji je poslije puno vremena srušio »Rijeku« na Kantridi, ali i veliki komplimenti igračima »Rijeke«, koji su odigrali odličnu utakmicu u predivnom ambijentu. Znam da su i gledatelji i igrači silno razočarani, ali to je nogomet. Ako ne daš gol, primiš ga. Pogotovo protiv »Dinama«, koji ima kvalitetu i Soudanija koji zabija sve živo. Neki naši igrači još uvijek nisu bili na razini, ali onako kako su išli i kako su pristupili utakmici…   

Problemi




Zaista im poslije ovakve utakmice nemam što zamjeriti. Naravno da kao trener ne mogu biti zadovoljan kad se izgubi utakmica, ali ako ovako budemo nastavili vratiti, negdje će nam se vratiti. Tako je to, izgleda da smo sada ušli u razdoblje kada stvaramo prilike, ali ih zapucavamo. Međutim, odigrali smo dobru utakmicu, koja je bila puna trke i agresije – rekao je Matjaž Kek, koji je neposredno poslije završetka utakmice obavio »ugodan razgovor« sa četvrtim sucem Daliborom Conjarom. Što su jedan drugome rekli? 


   – Mogu valjda reći svoje mišljenje. Znam ja da se suci s njim ne slažu i da poslije utakmice u zapisnik napišu što žele, ali vidim da su me uzeli na zub. Hvataju svaku moju riječ i znam da se ne slažu samnom… Međutim, ja ću uvijek reći što mislim, ali pritom nikoga neću uvrijediti, od mene nećete čuti da psujem ili vrijeđam bilo koga. Nemojte me pritom krivo shvatiti, suci nisu bili u glavnoj ulozi, nismo izgubili zbog sudaca…


   Keka puno više brine ozljeda Mirala Samardžića, na kojega, prema prvim procjenama, trener Riječana neće moći računati izvjesno vrijeme.


   – Po onome što čujem, riječ je o teškoj ozljedi mišića i oporavak će biti dugotrajan. Istina je, u zadnje vrijeme nam se događaju takvi problemi, igrači nam ispadaju iz kadra po par tjedana. Međutim, što je, tu je, moramo se okrenuti idućim utakmicama. Teško smo primili poraz od »Standarda« i teško se poslije njega bilo vraćati u utakmici protiv »Dinama«, koji je pokazao gdje su naše granice. Polako se vraća Knežević, ali pitanje je da li je već sposoban podnositi najveće napore.   

Mamić presretan




Kad je Ante Vučemilović zadnji put puhnuo u svoju zviždaljku, trener »Dinama« Zoran Mamić »eksplodirao« je od sreće i zadovoljstva, svjestan činjenice da je pobjedom na Kantridi napravio velik korak prema zacrtanom osvajanju titule u utrci protiv vrlo zahtjevna takmaca.


   – Čestitam svojoj momčadi na pobjedi, a »Rijeci« na jako dobroj igri. Obje momčadi odigrale su dobru, otvorenu utakmicu u kojoj je rezultat mogao prevagnuti na obje strane. Ovaj put je prevagnuo u našu korist i zato sam presretan, jer nikome nije lako igrati na Kantridi. Međutim, gotova je tek prva četvrtina, očekuje nas još 27 utakmica velike borbe s »Rijekom« koja se po svim parametrima itekako može nositi s »Dinamom«. Ako ne budemo koncentrirati u nastavku prvenstva, imat ćemo problema – zaključio je Mamić.