Zadarska policija ne garantira sigurnost u Stanovima

Jadranski derbi ipak u Dugopolju?

Ivan Volarić



RIJEKA “Hajduk” i “Rijeka” ipak neće svoj ogled iduće nedjelje igrati u Zadru. Razlog? Iz PU Zadarske stigao je negativan odgovor na zahtjev “Hajduka” da ugosti svoje jadranske rivale u Stanovima.


– Prije svega nemam još ništa službeno, sve što znam dobio sam iz usmenih kontakata – govori Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.


-  Nazvao me predsjednik “Hajduka” Brbić i izvjestio da zadarska policija nije dala dozvolu za igranje utakmice u Stanovima i da kreće prema Dugopolju gdje bi se utakmice trebala odigrati. Što ako tamošnja policija također odbije izdati dozvolu o javnom okupljanju? Neću prejudicirati, ali u teoriji utakmica se može igrati i bez te dozvole, naravno u tom slučaju na stadionu bi mogle biti prisutne samo službene osobe, igrači, suci, treneri…




Neslužbeno, zadarska policija unatoč dobroj volji ljudi iz NK “Zadra” nije željela preuzeti rizik organizacije utakmice na stadionu koji je manjega kapaciteta od onoga u Dugopolju i oko kojega bi bilo teško spriječiti mogući kontakt dvije navijačke skupine. Tijekom dana će biti poznato i konačan epilog ove trakavice.