Maratonska skupština

Dobio zeleno svjetlo: Petričević predsjednik Pomorca

Denis Frančišković

Zlatko Petričević jednoglasno izabran odlukom trećine skupštinara te prezentirao obečavajuća jamstva koja govore o ulasku 250.000 eura u klub svakog mjeseca. Izabran Izvršni odbor od sedam članova



KOSTRENA » Zlatko Petričević novi je predsjednik »Pomorca«! Glavni je to zaključak sinoćnje maratonske Izborne skupštine kluba koja isprva nije imala kvorum, a potom je s jednom trećinom skupštinara (29 nazočnih, 25 s pravom glasa), jednoglasno dala zeleno svjetlo ulasku u klub novom investitoru.


Petričević je predočio pismena jamstva investitora Hamilton Continental, koji je poslao pismo namjere načelnici Općine Mireli Marunić i Hrvatskom nogometnom savezu, a u kojem jamči saniranje dugova (milijun i pol kuna) te mjesečnu doznaku klubu u iznosu od 250.000 eura! Pretoči li se sve u djelo »Pomorac« bi s iznosom od tri milijuna eura mogao postati četvrti nogometni klub u Hrvatskoj po budžetu!


   Petričević je pročitao pismo namjere investitora koji stoji iza njega, a koji se uz ostalo obvezuje da će najmanje tri godine klub dobivati taj iznos, otvoriti nogometnu akademiju, zadražati ligaški status »Pomorca« i stvoriti preduvjete za ulazak u viši rang. Investitor sve uvjetuje time da klub vodi upravo Petričević, a jasno naglašava da neće voditi brigu o troškovima stadiona i njegovog održavanja, za što će biti zasužena Općina kao isključivi vlasnik.




   – Idemo raditi! Ozbiljno i profesionalno. A zaboravimo i one koji su bili protiv mene, koji su bojkotirali ovu Skupštinu – znakovito je na kraju ustvrdio Petričević »očešavši« 22 potpisnika inicijative protiv njegovog ulaska u klub koji su uputili javno pismo načelnici i praktički pokušali »minirati« izbor novog predsjednika. Time bi praktički bila potpisana »smrtna presuda« klubu koji slavi 93 godine.


   – Zašto Kostrena? Jednog dana želim da klub postane privatno vlasništvo, da ostavim nešto u ovom kraju uz koji me veže Jadranovo gdje mi je pokopan otac. I pokojni Minta Ružić me pitao kao prijatelj zašto ništa ne napravim u ovom kraju. Evo sad se to počelo ostvarivati – rekao je Petričević i dodao: – Možemo napraviti ne pristojan, nego reprezentativan klub za ovaj kraj. Ujedno ovo je i biznis. Želimo kvalitetnu školu nogometa i dugoročno nogomet kao malu proizvodnu industriju. »Pomorac« kroz tri do pet godina može biti odskočna daska za igrače, a poslije ćemo vidjeti za nešto više.Trebamo gledati naprijed i spasiti ovaj klub. Znam da ništa ne ide preko noći, ali osigurali smo inicijalni novac.


   U novi Izvršni odbor od sedam članova izabrani su uz Zlatka Petričevića, Ivan Petričević, Jasmina Petričević, Igor Mihoković, Tomislav Matić i Dario Modrić.


   Sve u svemu dosta burna Skupština kojom je vrlo dobro rukovodio Vojislav Arnautov, bivši predsjednik, ali možda kraj jedne trakavice i početak još jedne lijepe nogometne priče na Kvarneru. Vrijeme će pokazati.