Primorje EB svladalo Jadran

Damir Burić: Tek se uhodavamo…

Ivana Vaupotić

Ako smo pobijedili sa sedam golova razlike, a igrač više nije bio na uobičajenoj razini, onda je to fantastično – ocjenjuje Damir Burić. Primorjaši izborili drugi krug



ZAGREB  Pobjedom nad »Jadranom« iz Herceg Novog »Primorje EB« je u Zagrebu ostvarilo prvi od dva zacrtana cilja i izborilo plasman u iduću fazu natjecanja Eurolige. Današnja utakmica protiv »Mladosti« ponudit će samo odgovor na pitanje o identiteta drugog kluba koji će proći uz Riječane.


Naime, domaćin turnira jedva se provukao pokraj iznenađujuće dobrog »Marseillea« i podgrijao nadu Crnogoraca da mogu proći dalje na gol-razliku. Baš zbog toga će obje današnje utakmice biti vrlo neizvjesne. Naravno, pod uvjetom da »Jadran« pobijedi Francuze.


– Drugi nas ne zanimaju, niti se njima opterećujemo. U Zagreb smo došli po tri pobjede i to je jedino što nam je u mislima i planovima – rekao je Damir Burić nakon dvoboja s »Jadranom«.Već u startu se moglo vidjeti kakva je koncentracija kvalitete u bazenu. Nakon dvaju propuštenih napada, »Primorje EB« došlo je u vodstvo preko Cosmina Radua u 3. minuti. Do kraja prve četvrtine na njega su se golovima nadovezali Sandro Sukno i Marko Elez, i  tu je bio kraj priče o neizvjesnosti.

– Nismo odigrali ništa spektakularno, ali to je bilo dovoljno da pobijedimo. Početak je sezone, tek se uhodavamo i spremamo za ono što nas očekuje. Za početak, tu je još jedan kvalifikacijski turnir za Euroligu – dodao je Burić, koji je »Jadranu« zabio jedan gol.




Obrambeni segment igre opet je bio na visokoj razini, baš kao i u petak protiv »Marseillea«. Crnogorci su svoj prvi gol zabili tek u 15. minuti, i to iz trećeg pokušaja s igračem više. Tek u završnici utakmice, kada je koncentracija superiornog suparnika malo pala, uspjeli dohvatiti častan poraz.


No, zato je »Primorje EB« imalo određene probleme s igračem više u bazenu. Preciznije, u prve dvije četvrtine Riječani nisu realizirali čak pet takvih prilika. Doduše, u 13. minuti uspjeli su doći do peterca s figurom viška u bazenu. Do kraja utakmice taj segment igre malo je škripao, ali »Primorje EB« sve je kompenziralo na postavljenu obranu suparnika.


– Ne može sve uvijek biti briljantno. Ako smo pobijedili sa sedam golova razlike, a igrač više nije bio na uobičajenoj razini, onda je to fantastično – zaključio je Burić.


Puno više neizvjesnosti ponudila je druga subotnja utakmica. Ono što je izgubila dan ranije u zadnjim trrenucima ogleda s »Jadranom«, »Mladost« je vratila protiv »Marseillea«.


Francuzi su u dva navrata imali tri gola prednosti (5:2, 7:4), no to im nije bilo dovoljno da kreiraju veliko iznenađenje. Junak »Mladosti« bio je peterostruki strijelac Andrija Bašić, koji je svoj zadnji gol zabio pet sekundi prije kraja.


Danas prvu utakmicu igraju »Jadran« i »Marseille«, koji više nema ni teoretske šanse za prolaz. Crnogorci će u  tom ogledu ganjati pobjedu i gol-razliku, uz nadu da će »Primorje EB« nakon toga isprašiti »Mladost« i donijeti im drugo mjesto.


1. Primorje EB 2 2 0 0 28:12 6


2. Mladost 2 1 1 0 18:17 4


3. Jadran (HN) 2 0 1 1 11:18 1


4. Marseille 2 0 0 2 18:28 0


U nedjelju, u zadnjem ili 3. kolu sastaju se – (10.30) Jadran (HN) – Marseille i (12.30) Mladost – Primorje EB.