Ususret utakmici Europske lige

Anas Sharbini: “Standard” može pasti ako budemo pravi

Ivan Volarić

Kaže mi Zoran Ban da su puno bolji nego što su bili kada smo mi s njima igrali na početku natjecanja u skupini. Izgubili su posljednju prvenstvenu utakmicu, ali su prije toga nanizali četiri pobjede. Međutim, mi trebamo gledati sebe. Vjerujem da ćemo pokazati pravo lice – kaže Anas



RIJEKA  Glasnogovornik »bijelih« Davor Sever jedva je izvukao Anasa Sharbinija iz zagrljaja brojnih navijača tijekom promocije novoga klupskoga kalendara na Korzu. Anasova popularnost raste iz dana u dan što bi bilo puno teže objasniti da kapetan »Rijeke« u posljednje vrijeme ne niže sjajne partije u »bijelom« i dresu s kockastim uzorkom.


»Sharba« je i u posljednjoj pobjedi u Zadru bio ponajbolji igrač na terenu. Asistirao je Brazilcu Moisesu za pobjednički pogodak, a malo je nedostajalo da se i sam upiše u strijece.


   – Nije bilo u Zadru tako lako, ali najveći protivnik bio nam je loš teren – govori Sharbini. – Kada smo došli tamo rekli smo si »ajmo ostvariti tu pobjedu i otići što prije doma« jer uvjeti su stvarno bili nemogući. Na svu sreću postigli smo taj pogodak, ostvarili pobjedu i sada se u miru pripremamo za iduće utakmice.




   Trener Matjaž Kek, koji vrlo rijetko u svojim istupima u javnosti poseže za komplimentima, pohvalio vas je za fenomenalnu loptu dodanu Moisesu kod pogotka?


   – Teško je po tom terenu bilo voditi loptu, a kamoli je dodavati, jer niti u jednom trenutku ne znaš kako će odskočiti. Na kraju sve je dobro ispalo, ali najbitnije je da smo pobijedili, da smo potvrdili da smo bolja momčad. Uostalom, pored pogotka stvorili smo jako puno prilika. Sada to treba zaboraviti, a jedino što će se pamtiti je činjenica da smo nakon stanke nastavili s pobjedama.   


Dobra vijest za navijače »Rijeke« je da još uvijek ima ulaznica za utakmicu sa »Standardom«. Konkretnije, u slobodnoj prodaji nalazi se još 800 ulaznica za tribine B, C i F koje je moguće kupiti svakodnevno na blagajnama kraj zapadne tribine od 10 do 18 sati.



Željni nogometa


Pokazalo se da vas ova stanka nije nimalo poremetila nakon što ste u nju ušli s visokom pobjedom nad »Lokomotivom«?


   – Iskreno, tijekom pauze smo se zaželjeli nogometa, jer najljepše je kada igraš utakmice, a posebno svaka tri dana. Otvorili smo pobjedom zadnji ciklus utakmica istekom ove godine i to je najbitnije.


   Očito su reprezentativne obveze djelovale pozitivno na momčad?


   – Nije nas poremetilo, tako je pokazala ova utakmica u Zadru, ali pustimo sada tu utakmicu. Pred vratima je susret sa »Standardom«. Trebamo nastaviti davati sve od sebe. Nitko nas u Europi još nije nadigrao na Kantridi. Imamo svoje šanse.


   Neće vas gol u prvenstvu. U Zadru ste pogodili vratnicu, promašili nekoliko dobrih prilika?    – U Zadru sam puno puta šutirao na gol. Ne znam kada sam na jednoj utakmici uputio više udaraca. Drago mi je što sam se našao u tim šansama, a nadam se da će što prije otvoriti. Ipak, najbitnije da smo dobili utakmicu.   

Feyenoord je bolji


Došli ste privremeno na bod od »Dinama«, a vjerojatno će ta prednost zahvaljujući »Hajdukovoj« predaji bodova bez borbe »modrima« ubrzo ponovo narasti na »plus četiri«? 

  – Meni je žao što je »Dinamo« nikad lakše dobio tri boda protiv »Hajduka«. Jedino zbog toga mi je žao, a sve drugo me ne zanima i nije na meni da komentiram neke druge stvari. Činjenica je da su »modri« dobili tri boda, a da se nisu ni oznojili. Volim s druge strane što smo im blizu. Ima još dosta do kraja prvenstva i bitno je zadržati bodovni priključak.


Neka smo im tu za petama… 


     »Standard« prema svim informacijama nije ista ekipa u odnosu na onu od koje ste nesretno izgubili u Liegeu?

   – Kaže mi Zoran Ban da su puno bolji nego što su bili kada smo mi s njima igrali na početku natjecanja u skupini. Izgubili su posljednju prvenstvenu utakmicu, ali su prije toga nanizali četiri pobjede u prvenstvu. Međutim, mi trebamo gledati sebe, ako budemo pravi što smo često bili u Europi, onda vjerujem da ćemo pokazati pravo lice.


   S novom pobjedom u skupini otvorili biste vrata prolaza u šesnaestinu finala Europske lige?


   – Svjesni smo toga da nam tri boda puno nose, dobro znamo da postoje nade u prolaz u drugi krug. Sigurno ćemo dati sve od sebe i ako budemo igrali u skladu s dogovorom vjerujem da »Standard« može pasti na Kantridi.


   Kako prokrčiti put do pobjede, da li je recept uspjeha utakmica protiv »Feyenoorda«?


   – U Liegeu smo bili barem ravnopravni »Standardu«, imali smo šanse. Mislim čak da je »Feyenoord« bolja ekipa od njih. Međutim, mi se moramo fokusirati na sebe i svoje mogućnosti. Ako budemo pravi kao što smo bili protiv »Seville« i »Feyenoorda«, onda možemo očekivati tri boda – rekao je prepoređeni kapetan »bijelih«.