Očekivana odluka Nadzornog odbora

Spomenka Mičetić ostaje direktorica “Rijeka prometa”; dvije od četiri pristigle prijave bile nepotpune

Marinko Glavan

Arhiva NL

Arhiva NL

Mičetić je na čelu Rijeka prometa već pet godina



RIJEKA  Nadzorni odbor Rijeka prometa imenovao je Spomenku Mičetić direktoricom tog gradskog trgovačkog društva na još četiri godine, potvrđeno je iz Ureda Grada Rijeke. Mičetić je na čelu Rijeka prometa već pet godina, a novi mandat joj je povjeren nakon provedenog javnog natječaja, na koji su pristigle svega četiri prijave.


Dosadašnja direktorica i prije same odluke Nadzornog odbora slovila je za glavnu favoritkinju za tu funkciju u narednom mandatu, a članovima Nadzornog odbora odluku je dodatno olakšala i činjenica da su dvije od četiri prijave bile nepotpune pa je reizbor Spomenke Mičetić bio praktički formalnost.


Za dosadašnjeg mandata Spomenke Mičetić Rijeka promet je prošao opsežno restrukturiranje, budući da je dio poslovanja, poput naplate parkinga, prebačen u novoosnovane gradske tvrtke Rijeka plus i Poslovni sustavi, a od većih ulaganja valja spomenuti izgradnju garaže Zagrad B, te parkirališta kod KBC-a Rijeka. Oba su prrojekta debelo kasnila u odnosu na najavljivane rokove, a parkiralište pokraj KBC-a i dalje je trn u oku mnogih građana, zbog cijene parkiranja od šest kuna na sat, dok istodobno garaže u dvorani Zamet kao i na bazenu Kantridi nude parkiranje po dvije kune nižoj cijeni.




U novom mandatu, ističe Mičetić, glavna će joj zadaća biti očuvanje stabilnog poslovanja tvrtke.


– Prošle smo godine proveli vrlo zahtjevan model reorganizacije po nalogu Grada Rijeke, te je društvo doživjelo velike promjene. Parkinge je preuzela tvrtka Rijeka plus, a dio stručnih službi je prebačen u Poslovne sustave. Stoga ćemo se još više fokusirati na upravljanje prometom i održavanje prometnica, što je i jedno i drugo vezano uz Grad Rijeku, koji upravlja nerazvrstanim prometnicama. Specifičnost reorganizacije je bila i to što je Rijeka promet ostao vlasnik svoje imovine, koju ćemo nastojati maksimalno staviti u funkciju, poput poslovne zgrade na Srdočima. Jednako tako, parkirališnu opremu iznajmit ćemo Rijeka plusu, tako da će učinkovito upravljanje imovinom biti visoko na listi prioriteta, rekla je Mičetić.


Novi mandat traje joj do 31. kolovoza 2019. godine.