Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Hop, hop

foto Špažićari obesili Mićela Treće(ajme)majka i čuda toga Kostrenjanimi obećali

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2019. u 9:55 2019-01-14T09:55:51+01:00

Zvuć ćemo »3. maj« z stečaja, oživet ćemo poljoprivredu i stočarstvo, dat ćemo kostrensku domovnicu semin onemin ki bivaju va Kostrene dvajset i više let, stavit ćemo Mićela Treće(ajme)majka za novog direktora kostrenskog komunalnog društva i ravnatelja kostrenskog dječjeg vrtića, samo su neka od obećanja nove kostrenske vlasti

Kostrenske maškare preuzele su ključ općine i zavladale Kostrenom u iduća dva mjeseca, koliko traje maškarano doba, obećavši Kostrenjanima da će im u njihovom mandatu biti puno bolje nego do sada jer planiraju riješiti brojne probleme. U ime karnevalske grupe Špažićari Kostrena sve je pozdravio predsjednik udruge Dario Modrić.

– Pasalo je jedanajst meseci od našeg gubitka vlasti i sad je došlo vrime da tu vlast ponovno zamemo va svoje ruke, poručio je Modrić. Obješen je i mesopust imena Mićel Treće(ajme)majko.

Obećanja 

– Po naše stare kostrenske užance najprvo je Mićel – da se ne pozabi, a onda je Treće(ajme)majko, aš dohaja z škvera 3. maj kade se sada čuju samo vapaji, a ne više brusilice i neki drugi alati, pojasnio je Modrić te pozvao načelnika Općine Kostrena Dražena Vranića da preda vlast i održi »zadnji govor kot općinski dužnosnik«. Vranić je primijetio da ove godine maškare dugo traju pa vjeruje da će u tom razdoblju maškare obaviti svoju dužnost i ispuniti sva obećanja.

RI1201X11
Pusni tanci u Kostreni / Snimio Damir Škomrlj

– Dat ću ključ maškarama i neka se svi skupa lipo zabavimo, poručio je Vranić. Meštrica od maškar Jelena Vukoša je u ime nove vlasti mještanima poručila da će im biti puno bolje nego do sad, a Vranića je unaprijed upozorila da dobro razmisli kako će nastaviti sve ono što će maškare započeti, odnosno »kako će to hodit naprvo kad se vrne na vlast«. Vranić je replicirao da treba živjeti i od trećeg mjeseca do kraja godine, ali meštrica se nije dala pokolebati.

– Zvuć ćemo 3. maj stečaja i pokrenut brodogradnju va celoj našoj države, oživet ćemo poljoprivredu i stočarstvo da bi imeli ča za jist, dat ćemo kostrensku domovnicu semin onemin ki bivaju va Kostrene dvajset i više let, va našen mandatu stavit ćemo Mićela Treće(ajme)majka za novog direktora kostrenskog komunalnog društva i ravnatelja kostrenskog dječjeg vrtića, dopeljat ćemo mlade z emigracije i dat njin delo i plaće duplo veće nego ča imaju vane, spred sakoga dvorišća stavit ćemo kante za pasji dreki, storit ćemo reciklažno dvorišće, kod Lenca ćemo storit bukobran za mještane Vrh Martinšćice kako bi mogli spat, va Svete Barbare storit ćemo nove ceste i platit mehaničara za novi amortizeri onenim ki su ih šundrali do sada, otpret ćemo Maškaronski fakultet va Kostrene na ken ćemo mi držat predavanja o maškaranemin užancami, proširit ćemo pomoćno nogometno igralište i stavit travu na njega kako mlaji nogometaši ne bi rusali z kolenimn po pesku, va lučice Podurinj storit ćemo gaz za najveći kruzeri svita, nabrajala je meštrica, ali i dodala još dosta toga.

Domaći i gosti 

– Evo, lipi moji, puno dela nas čeka, skoro dva meseca maškar je pred nami. Da je još ka šetemana više, još bi čagod obećali, ma mi smo stručni i pošteni. Mi ča obećamo to ćemo i storit, rekla je uz ovacije maškarane publike koja je, ohrabrena tim porukama, bezbrižno prionula na ples. Ove subote u Kostrenu su im došli i gosti – maškare iz Kraljevice. »Krepat ma ne poć spat«, izdala je meštrica novu uputu a maškare poslušale.

Među njima nabasali smo na članice »Plave patrole« Maju, Andreu i Ivu, a cure su otkrile da su došle malo provjeriti kako sve to izgleda i jesu li su predani ključevi njihovim Špažićarima. Ružica i Koko rekli su nam pak da su na maškarama u Kostreni oduvijek, a za ovu subotu odlučili su se za Moulin Rouge.

– Uvijek je tu dobra zabava, svaku subotu imamo goste i to nas veseli. Sada su došli iz Kraljevice, sljedeće subote doći će iz Ilirske Bistrice, a najavljeno je još dosta toga, rekao je ovaj simpatičan maškarani par. Ove godine maškare su duge pa će trebati osmisliti puno maski, ali to im ne predstavlja problem jer imaju strategiju.

– Što na šufitu nađemo iskoristimo. Mi smo samo mogli primijetiti da super izgledaju i naprosto – zrače.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu