Gradska vatrogasna zajednica

Solidarnost riječkih vatrogasaca: Trećemajskoj ‘braći po plamenu’ uskrsni bon od 500 kuna

Edi Prodan

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Ilustracija / Foto Marko Gracin

Navedeni iznos je uplaćen za 20 trećemajskih vatrogasaca tako da je ukupni iznos dosegnuo velikih – deset tisuća kuna



RIJEKA Ne stanuje »srce vatreno« samo na nogometnim stadionima, ne ono »stanuje« i u grudima – riječkih vatrogasaca. Pripadnici Gradske vatrogasne zajednice Rijeka u ove predblagdanske dane sjetili su se svojih kolega iz »3. maja«.


Kako njihova »Uskrsna košarica« ne bi ostala prazna, dogovorili su se da svakom pripadniku vatrogasne postrojbe riječkog brodogradilišta sa stoljetnom tradicijom uplate po 500 kuna. Napravili su i prigodni bon sa svim potrebnim zakonskim pojedinostima i – obradovali kolege.


– Jako nam je bilo drago kad su nam javili kako će svakom od nas uplatiti po 500 kuna. Situacija u kojoj se nalazimo vam je svima poznata, tako da nam doslovno svaka kuna jako dobro dođe. Ne treba biti patetičan pa reći kako nam o njoj ovise životi jer mnogo je dobrih ljudi, pojedinaca i tvrtki u ove mjesece agonije reagiralo na humani, ljudski način i pomoglo nam raznim vidovima pomoći.




Jako je lijepo kad vidiš da nisi sam, da smo svi, ma i ne samo mi vatrogasci, jedna velika humana obitelj, istaknuo nam je Milan Franjković, zapovjednik vatrogasne postrojbe 3. maja.


Osim što ih je ganula u ljudskom smislu, pomoć Gradske vatrogasne zajednice Rijeka, njezinih nesebičnih ljudi ima i jako veliku materijalnu težinu. Navedeni iznos je uplaćen za 20 trećemajskih vatrogasaca tako da je ukupni iznos dosegnuo velikih – deset tisuća kuna.