Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2n
Sutra: 8° 8° 2n
24. siječnja 2020.
Dom mladih

Smotra školskih prometnih jedinica: Obuku o prometu prošla 42 učenika

Smotra školskih prometnih jedinica: Obuku o prometu prošla 42 učenika
Smotra školskih prometnih jedinica: Obuku o prometu prošla 42 učenika
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2019. u 23:00 2019-09-17T23:00:01+02:00

Projekt se provodi od 2001. kada je izrađena studija pješačkih prijelaza koji se nalaze u blizini 31 osnovne škole na području PGŽ-a, za koje je utvrđeno da su potencijalno opasni za sigurnost učenika

RIJEKA - Na poligonu Doma mladih je održana smotra 18. generacije školskih prometnih jedinica, a riječ je o završnom činu realizacije Plana i programa Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

Tom prilikom podijeljene su iskaznice te su prezentirana i stečena znanja.

Tijekom školske godine pripadnici ove generacije školskih prometnih jedinica, zajedno s prijašnjima, osiguravat će pješačke prijelaze u neposrednoj blizini svojih škola. Obuku koja se provodi u Domu mladih ovog puta je prošlo 42 učenika, inače polaznika osnovnih škola Kozala, Kostrena, Čavle i Turnić.

Projekt se provodi još od 2001. kada je izrađena studija svih pješačkih prijelaza, koji se nalaze u neposrednoj blizini 31 osnovne škole na području županije, a za koje je utvrđeno da su potencijalno opasni za sigurnost učenika.

– Na temelju tih saznanja odlučilo se krenuti u osnivanje školskih prometnih jedinica u svim odabranim osnovnim školama, a ovakvom smišljenom aktivnošću dajemo trajan doprinos sigurnosti u prometu, rekao je tom prilikom tajnik Županijskog savjeta Zdravko Lisac.

Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Primorsko-goranske županije na smotri je otkrio da ovakve edukacije daju rezultate - jer više djece stradava kao putnici nego kao pješaci. Prošle godine u prometu je stradalo 20 djece od toga troje ih je bilo teže ozljeđeno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.