Tradicionalna manifestacija

Smijeh je lijek: “Jesen” u Kostrenu dovodi i Ćiru i Tita

Barbara Čalušić

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Na jednoj od dugovječnijih kulturnih manifestacija u PGŽ-u moći će se ove godine pogledati sedam predstava koje su se već dokazale na mnogim pozornicama u Hrvatskoj, ali i izvan nje



KOSTRENA Monodrama »Ćiro« Satiričkog kazališta Kerempuh u utorak 19. rujna otvorit će jednu od dugovječnijih kulturnih manifestacija na ovom području – »Jesen u Kostreni«. Program 16. izdanja ove manifestacije, koje je prošle godine dovođenjem popularnih predstava hrvatskih kazališta, ali i kazališnih kuća iz susjedstva, doživjela svoju renesansu, jučer su na konferenciji za novinare predstavili organizatori Odbor za odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni koja već tradicionalno u jesen postaje domaćin gostujućim predstava.


– Od prošle godine »Jesen u Kostreni« ponovo je vrlo uspješna manifestacija za koju se traži karta više. Pokazalo se da se ljudi, unatoč teškim vremenima, vole smijati, a zahvaljujući našim sponzorima Ini i brodogradilištu »Viktor Lenac«, mi im dalje dovodimo gledane predstave po povoljnim cijenama ulaznica – kazala je predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Vesna Valenčić.


Sedam predstava


Nakon Tarika Filipovića koji u monodrami utjelovljuje Miroslava Ćiru Blaževića i progovara o utjecaju nogometne euforije na svakodnevni život na programu je »Kazališni sat«, Gradskog kazališta mladih iz Splita, druga najdugovječnija predstava u Hrvatskoj s više od 500 izvedbi, koju publika u našem kraju još nije imala prilike vidjeti, a koja će biti održana 25. rujna. Prvog dana listopada publiku očekuje predstava »Pluća«, Teatra EXIT, nastala prema hit drami suvremenog britanskog autora Duncana Macmillana, a 10. listopada na programu je »Zaboravi Hollywood«, teatra Gavran. Nakon ove predstave, slijede dvije hit komedije – »5 žena.com« i »muškarci.hr«, a »Jesen« će zaključiti hit predstava Indexovog radio pozorišta iz Beograda »Kod Tita u raju«. Sve predstave počinju u 20 sati.




– Najbolja pozivnica na događanje je dobra predstava, a njih ove jeseni u Kostreni neće nedostajati – poručila je Dragana Vučinić, ravnateljica Narodne čitaonice napominjući da je cijena ulaznica 50 kuna, te 30 kuna za umirovljenike. Ulaznice umirovljenici mogu nabaviti u KD-u Kostrena uz obavezno predočenje dokumenta kojim se potvrđuje umirovljenički status.


Ponestaje ulaznica


Ulaznice se prodaju putem sustava mojekarte.hr , a pored on-line kupnje, ulaznice se mogu kupiti i na nekoliko prodajnih mjesta u Rijeci i Kostreni: Dallas Records, Foto Revija, Caffe bar Nad Urom, Komunalno društvo Kostrena, dok se na dan održavanja predstave ulaznice mogu kupiti u Narodnoj čitaonici sat prije početka predstave. Prema riječima organizatora, za pojedine predstave ostalo je još jako malo ulaznica pa svi oni koji u Kostreni žele pogledati predstave poput »5žena.com« i »Ćiro« trebali bi požuriti i nabaviti svoje karte.


Jučerašnjoj najavi »Jeseni u Kostreni« prisustvovao je i kostrenski načelnik Dražen Vranić koji je pohvalio ovu manifestaciju kazavši da je Općina Kostrena s velikim zadovoljstvom podupire.– Osobno ću u skladu s mogućnostima i vremenom koje mi bude na raspolaganju prisustvovati predstavama u sklopu »Jeseni u Kostreni«. Nadam se da će mi obaveze dozvoliti da pogledam što više predstava – istaknuo je Vranić.