U Cukarikafeu humanitarna akcija riječkih fotografa

“Slikaj se!”: Fotka za uspomenu i Socijalnu samoposlugu

Slađana Vignjević

Riječani su pozirali u društvu obitelji, prijatelja, kućnih ljubimaca i za ekspresno izrađenu fotografiju izdvojili ili 20 kuna ili donijeli hranu, higijenske potrepštine i odjeću za riječku Socijalnu samoposlugu



RIJEKA - U popularnom riječkom kafiću Cukarikafe jučer je održana cjelodnevna humanitarna akcija »Slikaj se« koju je osmislila skupina fotografa, Martina Šalov, Dalibora Bijelić, Vladimir Mudrovčić, A. Saška Mutić, Petra Vukoša, Kristijan Vučković, Attila Zsiga i Martina Perković. Za razliku od prošle godine kada se akcijom prikupljao novac za pomoć azilima za pse i mačke, prihod od jučerašnje akcije namijenjen je najugroženijim građanima Rijeke, korisnicima Socijalne samoposluge. 


   Sve što je trebalo napraviti jest pozirati u društvu obitelji, prijatelja, kućnih ljubimaca pred objektivom fotografa te za ekspresno izrađenu fotografiju veličine 10 x 15 centimetara izdvojiti 20 kuna ili ostaviti namirnice, hranu, higijenske potrepštine, odjeću i slično u toj vrijednosti. Budući da Socijalna samoposluga, koja od travnja 2011. godine prikuplja hranu za najsiromašnije građane, ne prima novčanu pomoć, organizatori akcije će prikupljenim novcem akcije »Slikaj se!« kupiti potrebne namirnice i samim time osigurati maksimalnu transparentnost akcije. Prilikom našeg posjeta na fotografiranje su se odlučili instruktori i vježbači Centra Miketa, ali i zaljubljeni Danijela Golik i Vedran Pilčić u društvu ženke irskog setera Peppe. 


   – Ovo je super akcija. Saznali smo putem novinskog članka i došli. Fotke su odlične, a korist će imati Socijalna samoposluga, rekla je Danijela Golik. 




   Dok su strpljivo čekali nekoliko minuta na svoj red, jedna je obitelj konstatirala kako su bili i prošle godine, ponovo su došli i ove te da bi bilo najbolje da se akcija održava barem još deset godina kako bi imali mini zbirku fotografija s tog događaja. 


   Mališani Luka i Ana Jajac najprije su se fotografirali uz djeda Milana, a potom i s majkom Majom.  

  – Prvi smo put ovdje i odlično je. Ideja je za svaku pohvalu, rekla je Maja oduševljena fotografijama svoje obitelji.