Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. rujna 2019.
Riječki Islamski centar

foto Slavi se Ramazanski bajram

Molitva u riječkom Islamskom centru / Snimio Silvano JEŽINA
Molitva u riječkom Islamskom centru / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2018. u 9:12 2018-06-16T09:12:00+02:00

Čestitajući blagdan, imam Hasanović je vjernicima poručio da je Ramazanski bajram »kruna tridesetodnevnog posta, odricanja od svih prohtjeva u ovom svijetu, te usmjerenja misli kako bi nakon mjeseca posta postali moralniji, suosjećajniji i darežljiviji prema drugima«

RIJEKA   Vjernici islamske vjeroispovijesti iz Rijeke i šire riječke okolice jučer su u džamiji u riječkom Islamskom centru slavili svoj veliki blagdan, Ramazanski bajram.

Jutarnju molitvu te bajramsku molitvu vodio je riječki imam Hidajet Hasanović u nazočnosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Rijeka Hajrudina Mujkanovića i riječkog imama Adnana Đikića.

Tradicionalno je vjernicima pročitana bajramska poruka i čestitka muftije dr. Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata.

Čestitajući blagdan, imam Hasanović je vjernicima poručio da je Ramazanski bajram »kruna tridesetodnevnog posta, odricanja od svih prohtjeva u ovom svijetu, te usmjerenja misli kako bi nakon mjeseca posta postali moralniji, suosjećajniji i darežljiviji prema drugima«.

Svim muslimanima zaželio je da blagdan provedu sa svojim najbližima, da se drugoga dana Bajrama prisjete onih koji su preminuli, a trećega dana posjete širu obitelj.  

RI156SJ01

RI156SJ05

RI156SJ04

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.