Vijećnici danas samo o ekološkim temama

Skupština PGŽ: Zar će na kraju građani materijalno odgovarati za “vašu” Marišćinu?

Tihana Tomičić

Sva pitanja vijećnika na aktualnom satu usmjerena su na ekološke teme, a osim Marišćine tema je i gradnja Plomina III na ugljen, o čemu pitaju i Zeleni, i HDZ i AM-Lista za Rijeku, koji premijera Zorana Milanovića nazivaju " Sulejman Velečasni"



RIJEKA  Zar će nakon svega, nakon što 11 godina čekamo novi deponij, za smrad odgovarati građani? Ako nema ničije političke odgovornosti, kao što tvrdite, zašto onda ne odgovara struka? Zašto ne odgovara Čistoća i Ekoplus, koji postoji samo zbog gradnje zone, nego će na kraju materijalno i kazneno odgovarati građani?! To je nečuveno – izjavio je vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić na sjednici Županijske skupštine.


Sva pitanja vijećnika na aktualnom satu usmjerena su na ekološke teme, a osim Marišćine tema je i gradnja Plomina III na ugljen, o čemu pitaju i Zeleni, i HDZ i AM-Lista za Rijeku, koji premijera Zorana Milanovića nazivaju ” Sulejman Velečasni”.


No, župan Vidoje Vujić odgovara da nema nikakve službene informacije o tome.




– Zastupnici to mogu, imaju dužnost, a i ja ću kao župan zatražiti sve informacije. Ne želim ženama namigivati u mraku – rekao je Vujić, koji kaže da za njega zrak nema granica te stoga smatra da PGŽ mora dobiti informaciju.


Vujić je izjavio i da Županija neće GSS-u platiti kupovinu 5-sobnog stana u Delnicama.


– Opremu ćemo platiti, ali stan za bilo koga ne. Ako im treba skladište za opremu, neka iznajme neki prostor, bar toga u Gorskom kotaru ima! A gradonačelnik Marijan Pleše nek’ ne soli pamet, uništili su bazen, dvoranu i sve, ako hoce pomoći, neka 9 goranskih općina same kupe taj stan – rekao je župan.