Tri dana bez vode i hrane

Školarci pozvali vatrogasce: Spektakularna akcija spašavanja mačke s drveta na Donjoj Vežici

Maks Kosjek

Snimio Maks KOSIJEK

Snimio Maks KOSIJEK

Zanimljivo je kako je ta mačkica bila na drvetu tri dana bez vode, hrane i spavanja. Srećom, školarci su inicirali poziv vatrogascima te je mačka spašena



U nedjelju između 11 i 11 30 sati prisustvovali smo spektakularnoj akciji spašavanja mlade mačke koja je bila visoko na drvetu. Još u četvrtak ova maca popela se na visoko drvo i nije mogla sama sići na tlo.


Događaj se zbio ispred Osnovne škole Donja Vežica u Kvaternikovoj ulici. Nekoliko učenica je posvjedočilo da ta mačka već tri dana mijauče i ne može sići.


Snimio Maks KOSIJEK


Snimio Maks KOSIJEK





Iz škole su pozvali vatrogasnu postrojbu koja je danas izašla na mjesto događaja. Stigla su dva vatrogasna vozila i promet je zaustavljen na jednom voznom traku.


Dvojica vatrogasaca su se pomoću košare uzdigla pod krošnju velikog bora. Htjeli su dohvatiti mačku, ali ona se u strahu počela polagano spuštati.


Vatrogasci u košari su je pratili, a mačka se sama spustila do visine sa koje je skočila na tlo. Hitro je pobjegla te je čak ušla u malo jezero ispred škole. Preplivala je i to jezero i izgubila se iz vidokruga.


Zanimljivo je kako je ta mačkica bila na drvetu tri dana bez vode, hrane i spavanja. Srećom, školarci su inicirali poziv vatrogascima te je mačka spašena.