Sigurno u prometu

Škoda u Rijeci snimila video o nevoljama biciklista na cesti: Pad na kraju zaboljet će i vas

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Škoda Vimeo

Foto Screenshot Škoda Vimeo

Video je snimljenog u Rijeci u studenom 2018. godine, u Adamićevoj i Trpimirovoj ulici, koje su za potrebe videa 'pretvorene' u dvosmjernu ulicu



RIJEKA Na početku biciklističke sezone češki proizvođač automobila, Škoda, koji proizvodi i kvalitetne bicikle, pokrenuo je kampanju o sigurnosti biciklista i motorista u prometu „Ostanite na sigurnoj strani”.


Lansirali su je objavom videa, snimljenog u Rijeci u studenom 2018. godine. Spot je sniman u Adamićevoj i Trpimirovoj ulici, koje su za potrebe videa ‘pretvorene’ u dvosmjernu ulicu. Za ovu priliku angažirali su profesionalnog kaskadera, koji je kroz nekoliko opasnih situacija na edukativan način prezentirao kako se sigurno ponašati u prometu.


Savjeti su namijenjeni kako biciklistima, tako i vozačima automobila, čijom nepažnjom se biciklisti nerijetko dovode u opasnost.




Video završava scenom koja je morala biti poprilično bolna, a uzrokovao ju je vozač koji je krenuo otvarati vrata automobila, ne gledajući da mu u susret dolazi biciklist. Sva sreća da je bila riječ o kaskaderu, bojimo se pomisliti kako je ovaj pad mogao završiti u stvarnosti.


– Nismo htjeli koristiti digitalnu animacijju, već smo se odlučili angažirati profesionalnog kaskadera, koji je u videu preuzeo ulogu biciklista u opasnosti. Cilj nam je bio da video izgleda realistično i privuče najveću moguću pozornost. Svrha je ove kampanje promocija razumijevanja i poštovanja među sudionicama u prometu, kako bi ceste za sve bile sigurnije, ističu u Škodi.


U svakom slučaju, nećete pogriješiti odlučite li pogledati ovaj zabavan video, s vizurama jedne od glavnih riječkih ulica u centru grada.