Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2n
Sutra: 6° 6° 2n
19. siječnja 2020.

Širi se područje riječkog besplatnog bežičnog interneta, objavljeno koje su nove lokacije

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 13. siječanj 2020. u 18:27 2020-01-13T18:27:12+01:00

Područje besplatnog bežičnog interneta Grada Rijeke prošireno je s 11 novih pristupnih točaka. Grad Rijeka objavit će sve detalje na press konferenciji najavljenoj u utorak, no već je poznato koje su nove lokacije na kojima će Riječani moći besplatno surfati. 

Područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu sada je, naime, prošireno, između ostalog, na Kružnu ulicu i prostor Matice umirovljenika.

Sustav proširenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke financiran je sredstvima Europske komisije, u okviru inicijative Europske komisije WiFi4EU Besplatni Wi-Fi za građane Europe.

Cilj WiFi4EU inicijative je osigurati kvalitetan besplatan pristup Internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, objekti javne uprave, knjižnice i zdravstveni centri na cijelom području Europske unije.

Prvo područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke postavljeno je 2007. godine u centru grada, a do danas je postavljeno ukupno 136 pristupnih točaka.

Ukupna površina područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke, uključujući i područje prošireno u sklopu WiFi4EU inicijative je 250.000 m2.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.