Juraj Šoljić

Sindikalni odbor: Vjerujemo da se traže rješenja, neka Vlada do utorka odluči o sudbini 3.maja

Hina

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Vladu je pozvao da najkasnije do utorka donese odluku o sudbini 3. maja, ma kakva ona bila



RIJEKA Nakon što vlada u četvrtak nije poduprla predloženo restrukturiranje Uljanik grupe, predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić izjavio je kako vjeruje da Vlada traži druga rješenja te je apelirao da se do utorka donese odluka o sudbini tog brodogradilišta, »ma kakva ona bila«.


»Saznali smo da ponuđeni program za rješavanje problema Vladi nije prihvatljiv, no u Sindikalnom odboru tu vidimo mogućnosti i vjerujemo da premijer i Vlada traže druga rješenja problema, druga rješenja za isplatu plaća i nastavak djelatnosti u 3. maju,« rekao je sindikalac Šoljić.


Vladu je pozvao da najkasnije do utorka donese odluku o sudbini 3. maja, ma kakva ona bila.




Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak na Vladinoj sjednici da Vlada predloženo restrukturiranje Uljanik grupe ne može podržati jer bi ono značilo veliku financijsku izloženost države i da ostaje otvorena za traženje dodatnih rješenja za brodogradiliša u Puli i Rijeci.


Plenković je podsjetio da su prošli tjedan javnosti predstavljene brojke troškova restrukturiranja koje bi išle na teret poreznih obveznika. Prema ponudi strateškog partnera (Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka), ukupni troškovi restrukturiranja u maksimalističkoj varijanti iznosili bi 10,8 milijardi kuna, a minimalna varijanta bi bila oko 7,5 milijardi kuna.


Uoči sjednice vlade na Trgovačkom sudu u Rijeci ponovno je odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u 3. maju, a novo je ročište zakazano za 17. travnja.