Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
13. prosinca 2019.
Uređenje grada

foto Sedam i pol kilometara svjetlosti: Pogledajte simulaciju izgleda nove blagdanske rasvjete u Rijeci

Sedam i pol kilometara svjetlosti: Pogledajte simulaciju izgleda nove blagdanske rasvjete u Rijeci
Sedam i pol kilometara svjetlosti: Pogledajte simulaciju izgleda nove blagdanske rasvjete u Rijeci
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2018. u 10:05 2018-11-25T10:05:47+01:00

Iduće subote u Rijeci će biti svečano upaljena blagdanska rasvjeta, a na portalu Moja Rijeka objavljena je simulacija kako će grad izgledati u vrijeme Adventa.

 U cilju osvježenja i vizualnog unaprjeđenje zona u gradu koje će se ove godine ukrasiti, Turistička zajednica grada Rijeke nabavila je novu svjetlosnu dekoraciju. Ona će biti postavljena na Trgu Riječke rezolucije, koji predstavlja novu zonu kićenja grada u odnosu na prethodne godine, te od Trga bana Jelačića, duž Ulice Ante Starčevića, preko Korza, sve do Jadranskog trga.

Nova rasvjeta ima 7.458 metara lampica i 20 ukrasnih motiva. Na Trgu Riječke rezolucije bit će postavljeno 2.012 m nove svjetlosne dekoracije, a na potezu od Trga bana Jelčića do Jadranskog trga postavit će se 5.446 m nove svjetlosne dekoracije i 20 ukrasnih motiva.

Moja Rijeka

Dosadašnja rasvjeta, koja se ove godine zamjenjuje novom, bit će djelomično raspoređena na ukrašavanje prostora oko klizališta na Gatu, a iduće godine, 2019., bit će raspoređena i na dodatne nove lokacije i to s obzirom na tehničke mogućnosti postavljanja.

Svečano paljenje blagdanske rasvjete jedan je od prvih programa u sklopu tradicionalne manifestacije Rijeka Advent, koja će od 28. studenog do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček svetog Nikole, Djeda Božićnjaka i Nove godine te humanitarne akcije. Ovogodišnja manifestacija, koju već niz godina u blagdansko vrijeme organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada, doživjet će svojevrsno proširenje pa će Riječani i njihovi gosti moću uživati u već tradicionalnim, ali i nekim novim programima.

Moja Rijeka

Nakon vrlo uspješnog Adventa na Kobleru, koji se uz ugostiteljske kućice i prigodan program nastavlja i ove godine, još će jedan trg, i to Trg Riječke rezolucije, poprimiti blagdanski ugođaj. Pod nazivom „RI Gastro Advent“ riječki će ugostitelji ponuditi raznoliku ponudu ića i pića, od slavonske kuhinje preko kobasica i kuhanog vina do tapasa.

Advent na Gradini, koji je u svom prošlogodišnjem premjernom izdanju, privukao mnoštvo posjetitelja, a ove će godine blagdansko ruho od 11 kilometara božićnih lampica biti dopunjeno novim klizalištem i svjetlosnom dekoracijom u neposrednoj blizini Trsatske gradine, što znači da će Rijeka ove godine imati, uz već dobro poznatu Morsku pahuljicu, dva klizališta.

Radionicama za djecu bit će oplemenjen prostor Kružne ulice, a po prvi puta organizirat će se i u „podzemlju“ – u Riječkom tunelu!

Kao i prethodnih godina, duž Korza, na Trgu 128. brigade HV-a i na Koblerovom trgu bit će postavljeni brojni prigodni štandovi te pozornica, a Korzo će ugostiti i već tradicionalnu Gastrofeštu na Badnjak te proslavu Nove godine, piše Moja Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.