Titula za najljepšu

Žiri neće imati lagan posao: U petak tradicionalni izbor za kraljicu Riječkog karnevala

Ivana Kocijan

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Za titulu kraljice Riječkog karnevala bori se šest djevojaka, bit će izabrane i dvije pratilje, a jedna će karnevalska grupa biti nagrađena za najbolji scenski nastup. Nakon proglašenja nove kraljice, gradonačelnik Obersnel predat će ključeve grada Meštru



RIJEKARijeka je odavno EPK – europska prijestolnica karnevala – najavljujući 22. izbor Kraljice Riječkog karnevala zaključio je jučer njegov tehnički organizator Vjeko Alilović. Tradicionalna uvodna priredba Riječkog karnevala koja će i ovog puta proteći u veseloj i raspjevanoj atmosferi, bit će održana u petak s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti na Trsatu.


Za titulu kraljice 34. Riječkog karnevala bore se: Kristina Pajić iz Udruge Halubajke iz Viškova, Tina Gojak iz kostrenske karnevalske udruge Špažićari, Petra Prar iz riječke karnevalske grupe Gušti su gušti, Eleonora Žunić iz riječke karnevalske udruge Pom-F-Ri, Elaie Filipović iz udruge Škrljevske maškari i Roberta Dešković iz matuljskih Vavek parićani. Program će tradicionalno voditi Robert Ferlin i Josip Krmpotić, dok će u glazbenom dijelu nastupiti Duško Jeličić Dule i grupa Bonaca. Posebni gosti bit će članovi plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice.


– Žiri će imati težak posao, zaključio je Meštar Toni dodavši kako kraljica mora biti djevojka koja živi za karneval.Osim Kraljice, bit će izabrane i dvije pratilje, a jedna će karnevalska grupa biti nagrađena za najbolji scenski nastup. Nakon proglašenja nove Kraljice, gradonačelnik Vojko Obersnel predat će ključeve grada Meštru Karnevala, nakon čega će i službeno započeti vrijeme karnevalskog ludila u Rijeci.

Konferenciji za novine nazočio je i Ivan Blažević, predstavnik pokrovitelja Renault Adria PA, službenog vozila Riječkog karnevala, koji je otkrio kako će Meštar i kraljica ovog puta dobiti poseban auto. O kojem se modelu radi, ostat će iznenađenje do petka. Jučerašnjem druženju na Marini trebala je nazočiti i aktualna kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak koja zbog bure nije mogla doći iz Kraljevice, baš kao ni voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban Štiglić koja je zbog bure ostala na Krku.




Ulaznice za Izbor Kraljice Riječkog karnevala moguće je kupiti u TIC-u na Korzu te na blagajni Dvorane mladosti prije početka programa. Cijena im je 20 kuna.