Dojmljivo glazbeno putovanje

Ženska klapa Kastav sinoć otvorila 23. ‘Kastafsko kulturno leto’

Ivana Kocijan

Članice ženske klape Kastav 20. obljetnicu rada pamtit će i po nastupu na Zborskoj olimpijadi u Rigi na koju putuju u srpnju



KASTAV » Ženska klapa Kastav sinoć je na Crekvini obilježila dvadesetu godišnjicu kontinuiranog rada. Helena Labus Bačić, Slivia Zoretić, Damira Mohorovičić, Ivana Precetti Božičević, Snježana Ćiković, Irena Grdinić, Natali Vičić, Tanja Kalac, Adriana Senčić, Maja Stepančić i Đurđica Zoretić i njihov umjetnički voditelj Saša Matovina brojim su ljubiteljima klapske pjesme tim povodom priredili večer za pamćenje. Poznate po besprijekornim vokalnim intetpretacijama, dojmljivim su izvedbama i ovog puta očarale sve one koji su imali priliku uživati u njihovoj pjesmi.


   Obljetnički koncert klape čiji je rad višestruko ovjenčan nagradama i priznanjima na natjecanjima u zemlji i inozemstvu, svojim su nastupom uveličali i gosti – njihov suradnik i prijatelj Mario Lipovšek Battifiaca, pjevač Alen Polić i članice ansambla Kaljina, članovi muške klape Kastav, klavijaturist Ivo Popeskić te sopci KUD-a Sveti Juraj iz Krasa Mateo Gržetić i Edi Salkanović. Slavljenicama su na značajnom jubileju čestitali kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović, Irena Gauš iz Udruge Kastafsko kulturno leto te opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.


   Svima koji su se zajedno s njima uputili u dojmljivo glazbeno putovanje kroz vrijeme i prostor, sinoćnji koncert bio je izvrsna prilika da žensku klapu Kastav upoznaju na posve drugačiji način. Kako ne bi sve bilo samo u znaku glazbe, svečanost su pratile i videoprojekcije s fotografijama s njihovih brojnih putovanja, a u pauzi između pjevanja održale su i zabavni klapski izbor Miss svijeta.




   Osim po velikom jučerašnjem koncertu na Crekvini, članice ženske klape Kastav ovu će godinu te 20. obljetnicu rada pamtiti i po nastupu na Zborskoj olimpijadi u Rigi na koju putuju u srpnju. Osim toga, objavit će i novi nosač zvuka »Si naši vijaji« koji će krajem godine predstaviti na koncertu u Rijeci.


   Slavljeničkim nastupom ženske klape Kastav započelo je 23. Kastafsko kulturno leto koje je svečano otvoreno na Trgu Matka Laginje uz promenadni koncert Spinčićeve muziki. Bio je to dio bogatog programa kojim je ujedno obilježen i Dan Grada Kastva.