Rock šezdesetih

Vremešni rokeri iz Udruge LP Rock najavljuju bogatu rokersku jesen

Slavica Mrkić Modrić



RIJEKA Na druženju s novinarima, održanom na botelu »Marina« u  luci Saša Sablić, predsjednik i Josip Brusić, tajnik »LP ROCK udruge riječkih rokera šezdesetih«, prisutnima su predstavili programe koje Udruga namjerava ostvariti do kraja ove godine. Uz šest redovitih druženja što svakog drugog četvrtka bivaju upriličeni na »Marini«, a prvo će se zbiti 29. listopada, posebno je istaknuta proslava »Dana riječkog rocka«.


Proslavu svog dana, riječki rokeri počinju u četvrtak, 3. prosinca u dvorani »Pogona kulture«. Tu večer organizira Udruga LP ROCK, pod nazivom »RNR – ritam našeg rocka« nastupom sedam-osam bendova Udruge. U ime srodne im rokerske udruge, Udruge »Ri Rock«, predsjednik Udruge Nikola Jovanović najavio je da u petak, 4. prosinca i petak, 5. prosinca, u klubu »Palach«, Udruga organizira dvije večeri tradicionalnog »Ri rock festivala«, ove godine s posebnim naglaskom na zalaganje za nenasilje, pod radnim nazivom »Glazbom protiv nasilja«.


Nazočnima je pokazana i upravo završena varijanta kalendara LP ROCKA za 2016. godinu sa slikama čak trinaest bendova, a konačno tiskani kalendar imati će internu promociju i prodaju 3. prosinca na večeri »RNR – ritam našeg rocka«, dok će javno biti predstavljen na Korzu sredinom prosinca. Najavljena su još dva prigodna druženja – Badnjak na »Marini« i doček Nove godine, također na »Marini«.