Vintage placa

U subotu kod Guvera bit će održan prvi riječki vintage sajam

Danijela Bauk

Ilustracija Guver

Ilustracija Guver



RIJEKA Prvo izdanje riječkog sajma Vintage placa bit će održano u subotu, 3. rujna 2016. godine kod Guvera  s početkom u 11 sati i trajat će sve do 21 sat. Riječ je o ideji dviju riječkih studentica Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, a financira ga Studentski kulturni centar.


Sajam objedinjuje nekoliko značajnih cjelina: modu, glazbu i umjetnost.  Posjetitelji sajma bit će u mogućnosti kupiti komad starog namještaja, knjigu ili ostale predmete iz riječkog antikvarijata Mali neboder, a sa sličnim će se asortimanom pridružiti i udruga Stari put iz Garića.


Također, u suradnji s riječkim robnim vintage dućanom Vintage Getaway, tijekom cijeloga dana prezentirat će se i prodavati kreacije vintage mode, a za one istančanog glazbenog ukusa i ljubitelje vinila bit će i cijeli niz štandova s gramofonskim pločama.




Za one najmlađe bit će organizirana radionica starih igara u izvedbi »Čudotvornice« Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Važno je napomenuti da je ulaz slobodan te da će se za svakoga naći ponešto.