Svirke za vikend

U Riveru Cherrybombz i Onli Tu, u Nad Urom Janitors, Pešes i Trade

Danijela Bauk



RIJEKA » U petak, 8. svibnja u River Pubu nastupa pulska rock cover grupa Cherrybombz. Ovaj sastav osnovan je 2012. godine, a grupu čine pjevačica i basistica Tea Tidić, gitarist Saša Mihael Ristić i bubnjar Ranko Matošević.


Riječ je o glazbenicima koji iza sebe imaju više od desetljeća iskustva svirke u raznim bendovima, a okupili su se u ovom sastavu sa željom da izvode obrade raznih rock, blues i metal sastava, s naglaskom na kvalitetne pjesme koje publika ima rijetko prilike čuti. U subotu 9. svibnja u River Pubu će u novoj postavi nastupiti poznati riječki duo Onli Tu. Nedavno je bend napustio bubnjar Robi pa sad postavu čine David Puharić na gitari i Ivo Glavich na bubnjevima. Onli Tu će u subotu predstaviti dio starog, ali i dobar dio novog materijala. Oba nastupa počinju u 22 sata, a ulaz je besplatan.


U petak 8. svibnja u caffe baru Nad Urom nastupa akustični kvartet The Janitors iz Rijeke čiji se repertoar sastoji od akustičnih obrada stranih pop i rock pjesama. Subota u Nad Urom rezervirana je za dva benda mlađe generacije – breljansko-širokobriješki bend Pešes, te njihove goste, mladi riječki bend Trade. Pešes je do sada izdao tri singla za Cro Rec, a početkom prosinca 2014. godine izašao im je prvi album pod imenom »Bajka«, koji je snimljen i miksan u Morris Studiju.




Trade je mladi riječki autorski bend nastao u rujnu 2014. godine. Sviraju grunge i rock, a članovi benda su Armin Basha (gitara), Saul Janušić (vokal), Erik Martinčić (bas gitara) i Mateo Rožić (bubanj). Oba koncerta počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.