Bogat program

Tri dana rocka, bluesa, soula i jazza u Nad urom

Ivana Kocijan

Prvi petak u mjesecu tradicionalno je rezerviran za jazz glazbu. Ovog puta predstavit će se Branko Sterpin/Uglješa Novaković Quintet



RIJEKA » Nad urom će u četvrtak ugostiti Dominika Hešteru, mladića koji djeluje pod imenom Dodo Acoustic. On svira i pjeva od svoje osme godine, veliki je zaljubljenik u rock i blues glazbu, a najradije svira uspješnice izvođača kao što je Bob Dylan, Oasis, Pink Floyd, R.E.M. itd.


  Prvi petak u mjesecu tradicionalno je rezerviran za jazz glazbu. Ovog puta predstavit će se Branko Sterpin/Uglješa Novaković Quintet. Pulski glazbenik Branko Sterpin diplomirao je trubu na Jazz odjelu Akademije u Grazu. Bio je član HGM-Jazz Orkestra Zagreb, a od 2010. je zaposlen i kao član Jazz Orkestra HRT-a. Član je i manjih jazz ansambala s kojima je nastupio na jazz festivalima u Hrvatskoj i izvan nje. Višestruki je dobitnik nagrade Status i voditelj Big Banda Pula. Beogradski alt saksofonist Uglješa Novaković aktivno sudjeluje na jazz scenama Hrvatske i Srbije. U ovoj kombinaciji izvodit će za hard-bop, podvrstu jazza te nastavak tzv. bebop glazbe. U tome će ih na gitari, kontrabasu i bubnju pratiti vrsni instrumentalisti Bruno Mičetić, Henri Radanović i Adriano Bernobić.


  U subotu posjetitelje očekuje akustični duo Livingstone koji čine Robert Justinić – Justa i Damir Luketić – Luki. Počeli su surađivati još sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a na repertoaru su im pjesme koje im se sviđaju i koje im nešto znače. Najčešće je to rock glazba, te soul, blues, funk i jazz. Nastupaju s dvije akustične gitare, ili u kombinaciji akustična gitara/bas gitara. Dodajmo i da svi nastupi počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.