Humanitarni kalendar

Stigli Riječki dečki 2014.

Danijela Bauk

Kalendar je u ovom izdanju posvećen glazbenicima i to od klasike i klapskog pjevanja do popa i rocka – kalendar je povezao riječke muzičare svih žanrova koji su humanitarno nastupili na koncertu pod motom »Poveži se!« na kojem su krajem lipnja ove godine snimljene sve fotografije koje krase ovogodišnje izdanje, uz pokroviteljstvo Tower Centera Rijeka



RIJEKA » Popularni humanitarni kalendar »Riječki dečki« za 2014. konačno je u prodaji i to na prodajnim mjestima iNovina – četiri prodajna mjesta na Korzu, prodajno mjesto u Toweru i Opatiji. Cijena kalendara kao i svake godine iznosi 45 kuna, a cjelokupan prihod od prodaje tisuću kalendara bit će doniran Dječjem domu Oštro-Kraljevica. 


   Kalendar je u ovom izdanju posvećen glazbenicima i to od klasike i klapskog pjevanja do popa i rocka – kalendar je povezao riječke muzičare svih žanrova koji su humanitarno nastupili na koncertu pod motom »Poveži se!« na kojem su krajem lipnja ove godine snimljene sve fotografije koje krase ovogodišnje izdanje, uz pokroviteljstvo Tower Centera Rijeka. Riječki dečki na kalendaru su Frano Živković, Voljen Grbac, Klapa Nevera, Alen Polić, Marinada, My Buddy Moose, Belfast Food, Marko Tolja, En Face, Padre i The Shaiones, a u kalendaru je svoje mjesto pronašla i rasplesana publika. 


   Odlične fotografije tima fotografa – Tee Cimaš, Nela Pavletića, Igora Kovačića, Damira Škomrlja, Arsena Miletića, Vedrana Karuze i Lucia Vidotta u kalendaru su predstavljene u boji, što je jedna od posebnosti kalendara Riječki dečki 2014. Snimane u vedroj lipanjskoj noći, fotke imaju dosta crne boje, pa im malo kolora divno stoji, rečeno je na jučerašnjoj press konferenciji na kojoj su nazočili Dunja Pavešić, predsjednica humanitarne udruge Riječki dečki, Leonora Surian, osnivačica humanitarne udruge Riječki dečki, Maja Baković, direktorica Tower Centra Rijeka, glavnog pokrovitelja kalendara te Sandro Bastijančić, frontman En Facea i »riječki dečko«. 




   Prvi kalendar izdan je 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 300 sudionika – riječkih dečki koji su za potrebe ovog humanitarnog projekta ustupili svoje vrijeme, lik i djelo. Iz godine u godinu kalendar je ugostio »dečke« različitih karaktera, dobi i zanimanja. Promocija kalendara bit će održana 18. prosinca u Tower Centru Rijeka.