Melodije Istre i Kvarnera

Start pod Urom: Večeras na Korzu prva festivalska večer MIK-a

Slavica Mrkić Modrić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

U konkurenciji festivala Melodije Istre i Kvarnera nalazi se osamnaest kompozicija. Mikovci su nakon jučerašnje probe održane na Botelu Marina izjavili – parićani smo, komać čekamo start



Jučerašnje jutro na riječku je rivu donijelo kompletan repertoar ovogodišnjeg Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Vrtio se MIK na Botelu Marina, ili točnije na Marini su mikovci odrađivali probu prije večerašnjeg nastupa pod riječkom gradskom urom. Prije prve festivalske večeri u redovima mikovaca zadovoljstvo.


Kako reče Vjeko Alilović, izvršni producent Festivala:


– Sve je spremno za MIK 2016. Izvođači, festivalski orkestar, prateći vokali, press služba, tehnička ekipa i, naravno, vjerna mikovska publika. A pravi mikovski duh osjeća se tijekom čitave ove današnje probe izvođača i orkestra. Raspjevano i veselo društvo još je jednom potvrdilo da je MIK doista poseban festival i da svi jedva čekaju ponovno biti na okupu.



MIK noviteti




Kako MIK uvijek voli iznenaditi, i ove godine će to učiniti. Neki od noviteta su – zajednička pozdravna pjesma kojom izvođači pozdravljaju publiku u svakom gradu u kojem gostuju, poseban revijalni show program i… Pa nisu baš htjeli sve otkriti.



Njegovo su mišljenje potvrdili i izvođači i orkestar. Mlade mikovske snage Gianluca Draguzet, Antonio Krištofić i Melanija Purić jedva čekaju da MIK starta, a stari mikovski vuk Duško Jeličić Dule bio je kratak – ja ne znan ča se čeka, mi smo parićani. Vladimir Babin, alfa i omega mikova orkestra kaže kako proba teče kao po loju, te da je kao i uvijek iz prve ostvarena sinergija između orkestra, izvođača i pratećih vokala.


Riječka će publika večeras u 21 sat imati čast prva odslušati osamnaest kompozicija MIK-a 2016. Nakon Rijeke, festival će posjetiti Opatiju 19. lipnja (Sportska dvorana), Punat 20. lipnja (Trg zahvalnosti), Kastav 22. lipnja (Crekvina) i svoj put završiti 23. i 24. lipnja u Umagu na Trgu slobode.


Ulaznice za riječku, opatijsku te kastavsku festivalsku večer mogu se kupiti u sustavu prodaje mojekarte.hr i na ulazima prije festivalskih večeri. Sve u svemu – prva festivalska večer na Korzu, pod Urom, večeras u 21 sat.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ