Grad: Rijeka
Danas: 16° moguća kiša
Sutra: ° °
27. ožujka 2017.
Novogodišnji program

Riječani će u 2013. na Korzu ući uz Denis&Denis, Mandrile i Psihomodo pop

Marina Perazić, Vojko Obersnel i Davor Tolja / Foto Ivica TOMIĆ
Marina Perazić, Vojko Obersnel i Davor Tolja / Foto Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2012. u 23:03 2012-09-17T23:03:00+02:00

Izvorna postava pop grupe ponovo će se okupiti prvi put nakon 25 godina od prestanka zajedničkog djelovanja radi nastupa za doček nove 2013. godine u Rijeci zajedno s Psihomodo popom i Mandrilima, nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj

RIJEKA Doček 2013. u Rijeci bit će poseban. Razlog tome je glazbeni party koji će biti priređen na Korzu. Izvorna postava pop grupe Denis & Denis ponovo će se okupiti prvi put nakon 25 godina od prestanka zajedničkog djelovanja radi nastupa na Silvestrovo u Rijeci, nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj. Denis & Denis novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu obilježit će 30. godišnjicu svog prvog koncerta održanog 1982. Kako bi novogodišnja noć bila još luđa, na bini će im se pridružiti legendarna  zagrebačka grupa Psihomodo pop te riječki Mandrili. Tim povodom u gradskoj vjećnici održana je tiskovna konferencija koja je za mnoge prisutne bila prepuna emocionalnog naboja. 

– Zabava će početi s riječkim bendom koji je obilježio i moju mladost, a to je duo Denis & Denis. Drago mi je što, evo, mogu pozdraviti Marinu Perazić, Davora Tolju, Edija Kraljića i Ruby. Posebno sam zadovoljan što će nakon puno, puno vremena opet svirati u Rijeci i to upravo na dočeku Nove godine, kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. 

Koncert  vrhunski

- Nema sumnje da će koncert biti vrhunski. Možda sam u tome i malo subjektivan jer sam jednim dijelom odrastao uz njihovu glazbu, njihove hitove. No, s obzirom na prisutnost njihovih hitova na medijskom prostoru, moja je subjektivnost opravdana, odnosno može se staviti po strani. U goste u završnom dijelu večeri odlučili smo pozvati Gopbca i društvo i ne treba puno naglašavati što se od njih može očekivati, a pridružit će im se i riječka skupina Mandril. Drago mi je da su svi prihvatili ponudu da za doček nastupe u Rijeci. Ovom prilikom pozivam sve da dođu na Korzo jer će se sigurno izvrsno provesti, kazao je riječki gradonačelnik. 

Prisutnima se obratio i Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu.

– Ne treba posebno isticati tko su Denis&Denis. Slave tri desetljeća postojanja i sa sigurnošću mogu kazati da se radi o najvećem riječkom pop kulturnom proizvodu, kultnom, koji je bio popularan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Tolja je na vrlo inteligentan način stvarao glazbu te i oni koji nisu bili njihovi fanovi znaju koliko vrijede s obzirom na to koliko hitova imaju. Posebno mi je drago što ću Tolju ponovno vidjeti za sintisajzerom, kazao je Šarar.

Davor Tolja je istaknuo kako mu je posebno drago što će na ovaj način obilježiti 30 godina postojanja.  

– Osnovani smo u prošlom stoljeću, ma kako to zvučilo čudno. Naravno, jako mi je drago što ćemo imati priliku to na prikladan način proslaviti i svirati za Novu godinu, kratko je komentirao.

Fanovi iz cijele Hrvatske

Marina Perazić je kazala da je protekla dva desetljeća često pitaju kada će grupa ponovno nastupiti te da ima informacije da će na riječki koncert doći mnogi  iz cijele Hrvatske koji vole Denis & Denis, pa i šire.

– Definitivno mislim da nismo nikad svirali za doček Nove godine. Moram priznati da sam jako uzbuđena jer ćemo nakon toliko godina ponovo svirati u Rijeci. Razumljivo je zašto su mi se probudile emocije, naglasila je Perazić, dok je Edi Kraljić kazao kako će im se na bini pridružiti Alen Tibljaš, Vedran Križan, Ivan Pešut, Damjan Grbac i Ana Kučan kao prateći vokal.

Drukčiji miris

Kristian Ćoza i Robert Jovanović podsjetili su da će neposredno uoči Nove godine Mandrili izdati novi album te da će ovaj nastup na najbolji mogući način zaokružiti ovu godinu. Zbog obveza, snimanja u Makarskoj, na konferenciji za novinare nisu bili prisutni Gobac i Psihomodo pop, već je o njihovom sudjelovanju u dočeku Nove godine govorio agent Mario Grdošić koji je ovom prilikom kazao kako i Psihomodo pop ove godine slavi 30. rođendan, baš kao i Denis&Denis, dodavši da svi u Hrvatskoj znaju da je doček Nove godine u Rijeci uvijek poseban i da riječka Nova godina »drugačije miriše«. 

Denis&Denis kreće na turneju, a novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu obilježit će obljetnicu svog prvog koncerta održanog 1982. godine. »Program tvog kompjutora«, »Soba 23«, »Ja sam lažljiva« samo su neki od hitova koji su obilježili mladost mnogih, a u kojima će moći nanovo uživati na Silvestrovo u Rijeci. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka