Nedjelja, 29. studenog 2015.
Novogodišnji program

Riječani će u 2013. na Korzu ući uz Denis&Denis, Mandrile i Psihomodo pop

Marina Perazić, Vojko Obersnel i Davor Tolja / Foto Ivica TOMIĆ
Marina Perazić, Vojko Obersnel i Davor Tolja / Foto Ivica TOMIĆ
Autor: Sandy Uran
Objavljeno: 17. rujna 2012. u 23:03

Izvorna postava pop grupe ponovo će se okupiti prvi put nakon 25 godina od prestanka zajedničkog djelovanja radi nastupa za doček nove 2013. godine u Rijeci zajedno s Psihomodo popom i Mandrilima, nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj

RIJEKA  Doček 2013. u Rijeci bit će poseban. Razlog tome je glazbeni party koji će biti priređen na Korzu. Izvorna postava pop grupe Denis & Denis ponovo će se okupiti prvi put nakon 25 godina od prestanka zajedničkog djelovanja radi nastupa na Silvestrovo u Rijeci, nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj. Denis & Denis novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu obilježit će 30. godišnjicu svog prvog koncerta održanog 1982. Kako bi novogodišnja noć bila još luđa, na bini će im se pridružiti legendarna  zagrebačka grupa Psihomodo pop te riječki Mandrili. Tim povodom u gradskoj vjećnici održana je tiskovna konferencija koja je za mnoge prisutne bila prepuna emocionalnog naboja. 

– Zabava će početi s riječkim bendom koji je obilježio i moju mladost, a to je duo Denis & Denis. Drago mi je što, evo, mogu pozdraviti Marinu Perazić, Davora Tolju, Edija Kraljića i Ruby. Posebno sam zadovoljan što će nakon puno, puno vremena opet svirati u Rijeci i to upravo na dočeku Nove godine, kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. 

Koncert  vrhunski

- Nema sumnje da će koncert biti vrhunski. Možda sam u tome i malo subjektivan jer sam jednim dijelom odrastao uz njihovu glazbu, njihove hitove. No, s obzirom na prisutnost njihovih hitova na medijskom prostoru, moja je subjektivnost opravdana, odnosno može se staviti po strani. U goste u završnom dijelu večeri odlučili smo pozvati Gopbca i društvo i ne treba puno naglašavati što se od njih može očekivati, a pridružit će im se i riječka skupina Mandril. Drago mi je da su svi prihvatili ponudu da za doček nastupe u Rijeci. Ovom prilikom pozivam sve da dođu na Korzo jer će se sigurno izvrsno provesti, kazao je riječki gradonačelnik. 

Prisutnima se obratio i Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu.

– Ne treba posebno isticati tko su Denis&Denis. Slave tri desetljeća postojanja i sa sigurnošću mogu kazati da se radi o najvećem riječkom pop kulturnom proizvodu, kultnom, koji je bio popularan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Tolja je na vrlo inteligentan način stvarao glazbu te i oni koji nisu bili njihovi fanovi znaju koliko vrijede s obzirom na to koliko hitova imaju. Posebno mi je drago što ću Tolju ponovno vidjeti za sintisajzerom, kazao je Šarar.

Davor Tolja je istaknuo kako mu je posebno drago što će na ovaj način obilježiti 30 godina postojanja.  

– Osnovani smo u prošlom stoljeću, ma kako to zvučilo čudno. Naravno, jako mi je drago što ćemo imati priliku to na prikladan način proslaviti i svirati za Novu godinu, kratko je komentirao.

Fanovi iz cijele Hrvatske

Marina Perazić je kazala da je protekla dva desetljeća često pitaju kada će grupa ponovno nastupiti te da ima informacije da će na riječki koncert doći mnogi  iz cijele Hrvatske koji vole Denis & Denis, pa i šire.

– Definitivno mislim da nismo nikad svirali za doček Nove godine. Moram priznati da sam jako uzbuđena jer ćemo nakon toliko godina ponovo svirati u Rijeci. Razumljivo je zašto su mi se probudile emocije, naglasila je Perazić, dok je Edi Kraljić kazao kako će im se na bini pridružiti Alen Tibljaš, Vedran Križan, Ivan Pešut, Damjan Grbac i Ana Kučan kao prateći vokal.

Drukčiji miris

Kristian Ćoza i Robert Jovanović podsjetili su da će neposredno uoči Nove godine Mandrili izdati novi album te da će ovaj nastup na najbolji mogući način zaokružiti ovu godinu. Zbog obveza, snimanja u Makarskoj, na konferenciji za novinare nisu bili prisutni Gobac i Psihomodo pop, već je o njihovom sudjelovanju u dočeku Nove godine govorio agent Mario Grdošić koji je ovom prilikom kazao kako i Psihomodo pop ove godine slavi 30. rođendan, baš kao i Denis&Denis, dodavši da svi u Hrvatskoj znaju da je doček Nove godine u Rijeci uvijek poseban i da riječka Nova godina »drugačije miriše«. 

Denis&Denis kreće na turneju, a novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu obilježit će obljetnicu svog prvog koncerta održanog 1982. godine. »Program tvog kompjutora«, »Soba 23«, »Ja sam lažljiva« samo su neki od hitova koji su obilježili mladost mnogih, a u kojima će moći nanovo uživati na Silvestrovo u Rijeci. 

Komentari

19
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • febo
  febo   Objavljeno: 24. rujna 2012. u 7:14

  na slici: Marinica, Toljaga i debeli Mandril u sredini.

 • calimero.mali2@gmail.com
  calimero.mali2@gmail.com   Objavljeno: 19. rujna 2012. u 10:42

  Bitno je da je naš gradonačelnik Oberšnel izrastao na muzici Leta 3 i D&D . Zato me ni ne čudi njegovo ponašanje . Ne bi me više čudilo ni da zajedno s Letom 3 ponovi onaj njihov potez s ružom . A kako je Mladenb predložio i dobru lokaciju za doček , evo ja se pridružujem toj ideji jer bi okoliš bio savršen kao kulisa tom performancu . Još bi predložio da u pozadini bude jedna velika čestitka s tekstom : DRAGI RIJEČANI ČESTITAMO VAM ULAZAK U 2013. S JOŠ VEĆIM BROJEM SIROMAŠNIH I PREVARENIH GRAĐANA !
  Normalno , pridružujem se bojkotu BladeRunnera jer ovu kamarilu ( svaka cast za opis ) treba skidati sa trona

 • dogo
  dogo   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 19:26

  ajme pa rijeka daje pare na ove gluposti,pa svake godine rijeka ima najgluplju zabavu.bajaga?jebem ti obi smrade debeli glupi dovlači smrdljive srbe

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 15:15

  P. S. Imaš lijepe kćeri.

 • Fiume_
  Fiume_   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 15:06

  Marina, Marina još od BB-a si buci, buci... Nisam neki pratitelj, međutim mi je bilo smiješno vidjeti duplo mlađe cure ljubomorne na tebe. I za nijednu više ne znam gdje je.

 • osvetnik
  osvetnik   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 14:05

  Ocvala karafanfulja, dosadni glazbeni starčić i uskoro bivši gradonačelnik... Zanimljiva ekipa...

  • febo
   febo   Objavljeno: 24. rujna 2012. u 7:01

   sumnjam da bi toj "karafanfulji " oprostio, ha, ha

 • BladeRunner
  BladeRunner   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 13:17

  Nadam se da ce kolektivna svijest gradjana do 31.12.2012 sazrijeti dovoljno da bojkotiraju "igre" jer kruha vise nema, i ovo razbacivanje nasim krvavo stecenim novcima za promociju nesposobne, bahate i sociopatske gradske kamarile. Navedene fanove iz cijele Hrvatske pozivam na podrsku tog bojkota.

 • esperanza
  esperanza   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 12:47

  Očito je voda došla do grla. I dokazala da vrijedi poslovica - nikad ne reci nikad. Jer, koliko se sjećam Toljinih izjava, takvu je mogućnost eksplicitno odbijao, za razliku od naporne Marine koja je uvijek bila - ZA.

 • GLEMBAY
  GLEMBAY   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 11:28

  Ma,superiška,ovo ispade kao u BLUES BROTHERS najava za koncert-tezga,tezga,tezgica izgleda princip.Kakvo rasipanje novaca ,dok ljudi nemaju što jesti ...

 • nick2m
  nick2m   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 8:55

  g(r)ad Rijeka ukida sufinanciranje vrtića desecima djece s teškoćama u razvoju i dijagnozama jer nemaju novčanu pomoć od Centra za Socijalnu Skrb ( koji nonsens) pa tako tjeraju u bankrot roditelje djece s posebnim potrebama; Grad Rijeka Ne-prijatelj djece; udari one koje najviše boli i ne mogu se braniti, da ostane više millijuna za neizgrađene muzeje - spomenike maškarama , nove garaže i druga "socijalna" davanja... S R A M O T A !!!! za "art-kino" po ukradenom projektu u negradskom prostoru troši se MILIJUN I POL kuna na godinu a ne daju par desetaka tisuća za djecu s problemima; za nikad izgrađene "muzeje" i uništeno igralište potrošili su 34 MILIJUNA kuna, a ne subvenciju vrtića roditeljima s Dječjim doplatkom su smanjili s 50 na 30 % - točno da uzmu sebi taj doplatak - pa će se zvati gradski sada - treba napuniti goriva u službene aute, plaće su prioritet, djeca su inkomoditet !!!

 • eric75
  eric75   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 8:07

  Ako sve ovo nije dosta da se na slijedećim izborima ova kriminalna lokalna kamarila makne s vlasti , onda , nam trena dat jedan deponij za plutonij, uran i nuklearni otpad i to u centru grada.

 • songo
  songo   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 7:42

  Zar su Marinu odbili u Požarevcu i Vrnjačkoj Banji?

 • Kim Jong-il
  Kim Jong-il   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 7:40

  Nadam se da ću radit noćnu da to nemoram slušat!

 • brko1
  brko1   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 7:12

  I uz mandrila Obija.

 • tataradi
  tataradi   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 3:53

  Psihomodo pop??????
  Nije nigdje nasao angazman, pa dolazi u Rijeku?
  Ne zaboravite, biti ce i djece na Korzu!

 • mladenb
  mladenb   Objavljeno: 18. rujna 2012. u 0:23

  A da ih odvede na Marišćinu pa da bude novogodišnji bal na balama smeća? I gradonačelnika s obitelji, pozivaju da nivogodišnje blagdane dočeka u Maarčeljima - smještaj s pogledom na deponiju besplatan