Koncerti, izložbe...

Ri Rock na Gradini: šetnjom kroz presjek 10 godina riječkog rocka

Danijela Bauk

U želji da se iskoristi što veći broj lokacija na Gradini, postavljena je posebna ruta kojom će posjetitelji s početkom u 19:00 sati prošetati uz voditelja, upoznajući se s radom udruga, izvođača i umjetnika

RIJEKA  Pred sam kraj ljeta, Udruga Ri Rock, u suradnji s Trsatskom gradinom, a u okviru ljetnih događanja u Rijeci, u petak 12. rujna s početkom u 18 sati ponudit će posebnu večer pod nazivom »Ri Rock na Gradini«. Riječ je o ležernijem programu, koji nudi nastupe bendova, izložbe slika, štandove i promocije raznih riječkih umjetnika i udruga. U želji da se iskoristi što veći broj lokacija na Gradini, postavljena je posebna ruta kojom će posjetitelji uz najavnog voditelja prošetati, upoznati se s radom udruga, izvođača i umjetnika, te saznati nešto o povijesti Trsatske gradine.   

Od špilje do zidina




– Ovom rutom približavamo izvođače publici, dajući im koncept promjene lokacije, te navodimo na nekašnjenje na koncerte, što je čest slučaj u današnje vrijeme. Pozivamo vas da se zaputite s nama kroz presjek rada Udruge Ri Rock, koja ove godine slavi desetu godišnjicu postojanja, godinu kada ponosno predstavljamo ime Ri Rock kao vodeće ime u povijesti i budućnosti alternativnog kulturnog sadržaja, stoji u pozivu organizatora.   


   Ruta počinje u 19 sati na samom ulazu u Gradinu, gdje će posjetitelje na stepenicama iznad ulaza, to jest ispred muzeja Trsatske gradine, dočekati i otvoriti sam događaj Izet Medošević i prijatelji, svojim Dylanovskim izvedbama u akustičnoj izvedbi. U 20 sati ruta se nastavlja do špilje, gdje će publika prisustvovati audio-vizualnom koncertu bendova Lost Lucid i The Black Room i promociji video spota riječkog benda Uma Thurman za pjesmu »So many people to kill so little time«. Na lokaciji zidina bit će postavljeni promocijski štandovi izvođača i udruga, koji će predstaviti glazbene uratke i razne promotivne rekvizite u vidu majica, bedževa, zakrpa i ostalog, te će također biti otvoreni za moguća pitanja i razgovore vezane za njihov rad. Tu posjetitelje očekuju štandovi bendova Krematorium, koji predstavljaju novu maskotu Tony The Shark i novi album. Pridružuju se i cure i dečki iz benda Ashes You Leave s reizdanim albumima. Officer Down predstavlja novi album »Mau Mau«. Uma Thurman donosi štand na kojem će promovirati novi album »I am The High Fucking Priestess« u hard copy izdanju. Naći će se tu još i štandovi Kreše i Kiselih Kiša, Sunshine Madness, Izeta Medoševića te Udruga Ri Rock i The Hauntlings. Udruga The Hauntlings će u suvenirnici u posebnom ambijentu predstaviti rad članova. Kao posebni dodatak kroz cijelu Gradinu zabavljat će vas žongler Ivor.


   Na novo otvorenom dijelu Trsatske gradine, točno ispod same kule u 22 sata će se predstaviti opatijski bend Forest Echoes.


   Dođite na vrijeme




– Prateći ovu posebnu rutu u 22.30 sata dolazimo do dobro poznate lokacije s natpisom Mir Junaka na pročelju, gdje će se održati izložba slika povijesti Ri Rock koncerata, koju je ovjekovječio fotograf Erik Paladin. Ova izložba je također uvod, ili bolje rečeno najava, za izložbu slika Erika Paladina u izložbenom prostoru novo otvorene galerije kluba Palach, na koju pozivamo sve zainteresirane da pogledaju što je Erik svojim profesionalnim okom zabilježio u dugogodišnjem radu kao koncertni fotograf. Nakon izložbe fotografija dolazimo i do glavnog događaja te večeri: nastupi bendova Officer Down, Krešo i Kisele Kiše te Sunshine Madness. Krešo i Kisele Kiše će svoje punk hitove za ovu priliku obraditi u akustičnoj verziji, a Sunshine Madness nas zabaviti svojim posebnim performansom. Sam kraj ostaje za bend Officer Down, koji predstavljaju novi album »Mau Mau«, javljaju iz organizacijskog tima.


   Cijena ulaznice za ovaj događaj iznosi 20 kuna do 21 sat, a nakon toga 30 kuna te se mogu nabaviti na ulazu u Gradinu. Vrata Gradine otvaraju se u 18 sati, dok program počinje u 19 sati i traje do 2 sata. Organizatori mole sve posjetitelje da dođu na vrijeme kako bi mogli u potpunosti doživjeti iskustvo ovog događaja, da prate voditelja rute i izmjenjuju se na prostorima te tako pruže svim posjetiteljima priliku da pogledaju izvedbe umjetnika s obzirom da lokacije svojom veličinom ne dopuštaju velik broj ljudi na jednom mjestu