Provjerite svoje znanje

Prvi riječki pub kviz u nedjelju u Tunelu

Andrej Petrak

Prvi riječki pub kviz bit će održan ove nedjelje u 18.30 sati u Tunelu na Školjiću, a radi se o zabavno-edukativnoj igri znanja koja se već dugo vremena organizira po pubovima Velike Britanije



RIJEKA – Nakon Zagrepčana i Splićana, i Riječani će se moći priključiti brzorastućoj svjetskoj zajednici igrača pub kvizova, zahvaljujući agilnoj ekipi organizatora, koja ovaj međunarodni fenomen dovodi u bar Tunel.


Prvi riječki pub kviz bit će održan ove nedjelje u 18.30 sati u Tunelu na Školjiću, a radi se o zabavno-edukativnoj igri znanja koja se već dugo vremena organizira po pubovima Velike Britanije. Pub kvizovi brzo su stekli veliku popularnost diljem svijeta, a iako igra nema čvrstih pravila, karakterizira ju natjecanje timova od četiri do pet osoba, koji u opuštenoj atmosferi odgovaraju na pitanja voditelja kviza.


Svaki pojedini kviz sastoji se od 25 pitanja podijeljenih u pet kategorija, uključujući zanimljivosti, film, glazbu, sport i književnost.




Odgovori se predaju pismeno i na kraju večeri voditelj proglašava pobjednika koji osvaja nagradu prikupljenu od kotizacije koja iznosi 10 kuna po osobi.



Nakon objave ovog teksta redakciji Novog lista javio se Krunoslav Koprivnjak, koji je ispravno upozorio da se pub kvizovi, osim u Zagrebu, Splitu, a od ovog vikenda i u Rijeci, još od prošle godine igraju i u Krapini, točnije u tamošnjem Caffe baru Barrock, pod nazivom “Barrockni Pub Quiz”. Ispričavamo se gospodinu Koprivnjaku na tome što nam je promaknula ta informacija i želimo mu puno uspjeha u organizaciji pub kvizova, a oni koji žele znati više o “Barrockni Pub Quizu” mogu posjetiti Facebook grupu na adresi http://www.facebook.com/groups/112929252167783/.



– Prvi put zaigrala sam pub kviz sasvim slučajno na poziv prijatelja iz Zagreba. Premda nisam imala svoj tim priključila sam se jednoj ekipici i odlično se zabavila. Jako mi se svidjelo i odlučila sam pub kviz napraviti u Rijeci, a to se pokazalo punim pogotkom jer već nam se javio velik broj pasioniranih kvizomana.


Pozivamo sve zainteresirane da u nedjelju dođu u Tunel, okupe raznoliku ekipu, daju svom timu šašavo ime, provjere svoje znanje i dobro se zabave, kaže Tamara Biro, jedna od organizatorica.


Kviz počinje u 19 sati, a timovi se mogu prijaviti od 18:30 sati. Zbog ograničenog prostora predviđeni broj timova je deset, a iako su svi dobrodošli, barem jedan od članova tima mora imati više od 18 godina.


Više informacija dostupno je na webu www.rijekapubkviz.com, Facebooku Rijekapubkviz te Twitteru @rijekapubkviz, putem e-maila na [email protected], te na broj mobitela Nikole Šubića 098/9517-699.