Sedamnaesta Skala

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović večeras na Festivalu Grobnička skala

Slavica Mrkić Modrić



ČAVLE Večeras u 20.30 sati, u Domu kulture u Čavlima bit će upriličen Festival Grobnička skala, festival što ga u okviru digogodišnje manifestacije Grobnička jesen organizira Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine.


Borit će se mlade glazbene snage za brojne nagrade. Dvoje interpreta osigurat će si »kartu« za Festival Melodije Istre i Kvarnera, odnosno Krapinski festival. U revijalnom dijelu Festivala nastupit će Klapa Grobnik, ali biti upriličena i završnica tromjesečnog Katedrinog projekta »GDJE SAM – TKO SAM«, kviza znanja, odnosno natjecanja u znanju za srednjoškolce i učenike viših razreda osnovnih škola u poznavanju povijesti,  zemljopisa i raznih kulturoloških tema.


Nagradu od 5 tisuća kuna čiji je pokrovitelj PGŽ, a supokrovitelj Općina Čavle »lovit će« Jelena Dašić, učenica 8. razreda Osnovne škole  Jelenje-Dražice i Teo Baffo, učenik  6. razreda Osnovne škole Čavle. Sedamnaesta »Skala« održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović iz čijeg je Kabineta stigla potvrda o nazočnosti Predsjednice na Festivalu.