Peto godišnje doba

Ne znate gdje za vikend? Veliki vodič kroz tulume pod maskama u Rijeci

Ivana Kocijan

Gotovo svi riječki klubovi ovaj vikend bit će u znaku maškara, a za one najizdržljivije neki će raditi i u nedjelju navečer



RIJEKA Glavni karnevalski vikend u Rijeci obilovat će manje ili više prigodnim karnevalskim tulumima radi kojih će neki klubovi biti otvoreni čak i u nedjelju navečer. Među njima je i River Pub u kojem večeras nastupa rockabilly grupa Bad Bones, nastala na inicijativu Karla Starčevića, frontmena grupe Mississipi Queen.


– Čeka nas izuzetno rasplesana večer, a dodatno će nas svojim izborom glazbe razmrdati i naša DJ-ica Sara – poručuju iz Rivera.



Večer uoči velike povorke Riječkog karnevala tradicionalno će biti održan i maškarani party Carnival DJ Session 2016. na koji će ulaz biti besplatan, kao i svih prethodnih godina. Glavna zvijezda subotnjeg partyja u Ex Port Delti bit će Cisco Ferreira ili The Advent, Portugalac s londonskom adresom, »glazbenik, pionir, inženjer zvuka, stalna techno sila i uporna techno konstanta, buntovnik, ikona, autsajder i veliki umjetnik«. Njegov je put bio jasan i zacrtan otkad je otkrio acid house u londonskim klubovima. Radeći u studiju kao inženjer zvuka naučio je pretapati emocije u frekvencije, a onda je krenuo svojim putem, zabilježio zapažena izdanja i nastupio u svim bitnim klubovima i na brojnim poznatim festivalima širom svijeta. Uz The Adventa ovogodišnji Carnival DJ Session ugostit će i legende domaće techno i house scene kao što su DJ Ogi, Alen Sforzina i System Divine, kao i nove riječke nade u b2b kombinacijama, a to su Labozz vs. Dino Jukić i One N vs. Brx. Ples u Ex Port Delti počinje u 22 sata i traje do 4 ujutro, poručuju organizatori.After party će, kao i prošle godine, biti održan u Crkvi. Tulum počinje u 4 ujutro, a nastupit će Lemon, Boo Dale, Fryer i Wan. Za ulaznicu će trebati izdvojiti 30 kuna.




U Boonkeru će večeras sve biti u znaku smooth jazza, swinga te pop i rock hitova u jazz aranžmanima. Nastupit će pjevač Bojan Aleksovski, pijanist David Baumgarten i bubnjar Edin Botić.


U »susjedstvu«, na Botelu Marina bit će održan prvi riječki Bal vampira koji organiziraju udruge 3. zmaj i The Hauntlings. Za prigodnu glazbu pobrinut će se Branko Kovačić, a posjetitelje očekuje i nastup operne pjevačice Dore Duplančić, savjetovanje vidovnjakinje Fortune Claire, dok će Dicey Jo užariti plesni podij svojim senzualnim plesnim nastupom na šipci. Cijena ulaznice bit će 15 kuna.


Karneval jedinstvo


U Palachu će se večeras, u trećoj prostoriji, slaviti rođendan legendarnog Boba Marleyja, uz prigodne besplatne projekcije dokumentaraca »Marley« i »Reggae – the story of Jamaican music«. Iste večeri klub u Kružnoj ugostit će i »Karneval jedinstvo«, tulum u organizaciji Innerspacea, Krek Housea i Ri­Rocka. U prvoj, Rock sobi za glazbu će biti zaduženi Muff-in i Grga, u Techno sobi za dobru će se atmosferu pobrinuti Mateo Klaić, Samo Tako i Lorens, a za vizuale će biti zaduženi NJ Visuals. Cijena ulaznice je 25 kuna do ponoći i 35 kuna nakon ponoći.Crkva će večeras ugostiti Trashy Carnival, maškarani tulum na kojem će dress code biti lude devedesete. Upad će biti – 20 kuna.

– Odbaci robu koju nosiš za van i zaviri u ormar staraca, djedova, baka, susjeda ili rodbine. Navuci na sebe havajske košulje, trake za glavu, mrkva traperice… Natapiraj kosu i pretjeraj sa šminkom, poručuju iz Crkve.


U subotu će u Riveru nastupiti Davor Lukas, frontmen grupe Fit, u akustičnoj kombinaciji u pratnji prijatelja iz grupe Callahan, Rolanda Freiseisa i Ljube Silića. Na repertoaru će im biti hitovi Fita i brojne svjetske rock uspješnice. Iste večeri u Palachu će sve ponovo biti u znaku Boba Marleyja.


– Svi maskirani raste imat će besplatan upad. Osim toga, dijelit ćemo i nagrade u obliku bonova od 50 kuna na šanku za najbolju dread frizuru te za najduži dread. Selekciju reggae hitova rade: Ličo i Palačinka soundsystem, Mile High, Euripid. Upad je 10 kn, poručuju iz Palacha.


Absolut Sbmiss!on


Flying Donkeys sutra u Harteri priprema četvrto izdanje karnevalskog trens partija. Nezaboravan provod garantiraju 3lowbeat, Ogologo, Aquilux, TymJa, Kala, Peace Defender, Jack the Tripper, Prah La Play, Chillin’ Glow, Tetraparalelopiped, Zmayo i Stik.


– Dolaze nam i dva sounda! Saso Mange sound system za veću prostoriju, Hypnodelix za manju. Dekoracije nam dolaze također iz Zagreba u Area 51 izdanju. Rasvjetu i vj-ing će slagati i raditi Tetraparalelopiped. Upad je 30 kuna prije ponoći, 40 poslije, a maskirani će trebati izdvojiti 20, odnosno 30 kuna, poručuju organizatori.


U Palach sutra dolazi High5, mladi zagrebački hip hop sastav čiji je proboj na scenu započeo u ožujku 2014. kada su nastupili u prepunoj Tvornici kulture kao predgrupa Prti Bee Geeju. Od EP-a »Triestri«, preko singlova »Doobie« i »Cheez«, High5 su izbacili još nekoliko novih hitova kao što su »Sinusi«, »Doktori« i »Žene gazele«. Kao predgrupa nastupit će njihovi kolege i suradnici iz Kuku$ Klana. Ulaznice po cijeni od 30 kuna u pretprodaji je moguće nabaviti na šankovima Palacha i Beertije te na web-stranici entrio.hr.


Teatro Lounge Bar ove subote priprema party pod maskama Absolut Sbmiss!on, pod kreativnom palicom Ivone Brnelić i Jurja Zigmana. Za glazbu će biti zadužen DJ Chiwe, a dress code uključuje obavezne maske za lice.


Maraton na Nini


Tuluma neće nedostajati ni u nedjelju. Ex-Bernardi ugostit će EPKarneval kojim će se podržati riječka kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture. Party počinje točno u podne i traje do 1 iza ponoći.



Opatijski Old School Pubu večeras očekuje Maškarana elektro renesansa d’Abbazia. M.E.R.D.A. je kulturno – zabavna manifestacija u produkciji Kulturno-umjetničke udruge Akt koja se ove godine održava pod motom: Izbjeglice & bodljikave žice. Zbog empatije prema ispaćenom Bliskom istoku, ciljani dress-code je arapski. Maskirane očekuje piće dobrodošlice, a najbolju masku i posebna nagrada. Nastupit će Boo Dale, Danny Glavan, Ko Mar i pobjednik Merdinog DJ natjecanja DJ Alexis Sanchez. Ulaz je besplatan.U subotu će u Old School Pubu biti održana promocija albuma »Body Bags« riječke grupe Krematorium i predstavljanje videa za pjesmu »Judge and oppressor«. Nastupit će i grupe Šta te boli kurac (Lovran) i Speed claw (Rijeka), a posjetitelje očekuju i nagradne igre, besplatni fažol i thrash metal slušaonica by DJ Šajo.


– Za dobar provod zaduženi su Bobo, The Klinik Conspiracy, Mile Voli Disko i Saša Ostojić. Možeš i sam izraditi svoju masku, a mi ćemo je rado uvrstiti u našu izložbu. Sve što trebaš napraviti, je skinuti predložak s naše stranice  http://ow.ly/Xu8ZC i pustiti mašti na volju, poručuju organizatori.


U nedjelju u 15 sati počinje 15-sati glazbeni maraton na Nini. Na partyju s isključivo elektroničkim predznakom i još zajedničkim underground nazivnikom nastupit će: Sthekerson, Mo’ Funk & Asta Nova, Regga E.D., Matya, Leon B, DJ Face Off, Tommy Marquez, Vlady, Hamddy, DJ IC, Wide Cut, Bobo, Ivan Slosar i Tias. Ulaz je besplatan.U 19 sati započinje Carnival Beats u Crkvi. Upad će biti 30 kuna.

– Na dan karnevalske povorke, u večernjim satima – kao kulminacija svega skupa iz Beograda nam stiže proslavljeni beogradski elektronički umjetnik Dejan Milićević! Osim njega, nastupit će i gosti iz Italije Jaik le Fou u b2b izdanju s Stephane Lionom i Max Sebastien te riječki dečki, techno producent Mystic, groovy residenti Crkve Altar Servers i house romantičar Igorritza – kažu iz Crkve.


U nedjelju navečer u Palachu će biti održana karnevalska epizoda tuluma Pešto Balkaniko na kojoj će nastupiti Sun Matt, Goulash Disko DJ i Luna Morado. Upad će biti 15, odnosno 25 kuna.