Nadomak GH Bonavia

Moda i umjetnost: Održana tradicionalna modna manifestacija »Riječke stepenice«

Sandy Uran

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA  Rijeka i moda vole se javno i to već devet godina za redom. Dokaz tome  tradicionalna je modna manifestacija »Riječke stepenice« koja se po devetu godinu za redom održava, a doli drugdje, negoli na stepenicama nadomak Grand Hotela Bonavia. Riječ je o najznačajnijem modnom događanju u regiji koji nije nimalo jednostavno realizirati u ova ekonomski nimalo laka vremena.


No organizatorici Ivani Delač Đolo, bivšoj Miss Universe, to polazi za rukom uz mnogo truda i energije koju ulaže u ovaj projekt, jer kao vjerna Riječanka želi da i Rijeka, bar jednom godišnje, zasija u punom modnom sjaju.


 I ove su godine brojna publika i gosti u VIP loži uživali su u glamuroznim kolekcijama i modnim novitetima. Predstavile su se modne kuće i dizajneri iz cijele Hrvatske: Vesna Sposa, Hero4Heroes, Katarina Mamić design, Festamo, boutique Rival, Ivana Jurić design, Biba vjenčanice i večernje haljine, Eni Surijan, Martina Kuzlić, Showroom Antonela, salon Marie, Lurex i Gallotti odijela, Ghetaldus Rijeka te učenici Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci iz sektora mode, tekstila i kože, jer je ove godine prilika dana i mladima. Za frizure je kao i svake godine bio zadužen tim stilista Perman Experiencea, a za makeup Paola Peček i Patrizia Jaklin. Program je vodio poznato tv lice Davor Garić.




Manifestacija Riječke stepenice voli spajati modu i umjetnost te je tako ove godine upriličen modno-umjetnički performance »Crveno stablo« umjetnice Sandy Uran nastao prema liku iz priče Melite Adany, prve hrvatske rekorderke u ronjenju na dah. U performanceu su sudjelovali prof.dr.sc. Sanja Zambelli, Kristina Pilko, međunarodna sutkinja u kickboxingu i sportaš s dvije diplome Vitomir Maričić. Nakon revije after party je održan u Phanas pubu.