Melodije Istre i Kvarnera

Krenula MIK-ova karavana, Opatija prvo odredište

Slavica Mrkić Modrić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Opatijska mikovska večer počinje u 21.30 sati



RIJEKA – Karavana jedinog putujućeg glazbenog festivala u Hrvata, Festivala Melodije Istre i Kvarnera, točno u 16.30 sati krenula je na sedmodnevno putovanje zavičajem. Prva postaja bit će joj Opatija.


Na Ljetnoj pozornici, ovog bisera turističkog Jadrana mikovci će večeras upriličiti prvu festivalsku večer, ili publici premijerno predočiti dvadeset kompozicija što se nalaze u konkurenciji.


Sutra će karavana, koja broji više od 120 ljudi, tko zna koliko instrumenata, preko nekoliko kućnih ljubimaca i »slijepih putnika« pauzirati, a u utorak joj je krenuti u Istru, u Umag, gdje će na Trgu slobode održati drugu festivalsku večer, pa u srijedu na Crekvini pjevati Kastvu, a u četvrtak svojim nastupom otvoriti novouređeni Glagoljaški trg u Krku. U petak, 26. lipnja karavana se vraća u rodnu luku, u Rijeku i nasred Korza priređuje generalnu probu, pa još i revijalni koncert tijekom kojeg će eminentna mikovska imena izvesti mikovske evergreene.




Subota, 27. lipnja finalni je dan MIK-a 2015. godine. Na riječkoj šetnici te će večeri MIK upriličiti završnicu proslave 51. rođendana ili svog 45. izdanja, a dakako, saznat će se i ukupni pobjednik.


Opatijska mikovska večer počinje u 21.30 sati, a sve ostale u 21. U slučaju lošeg vremena koncerti se s otvorenih prostora sele u zatvorene jer svaki od pet gradova domaćina ovogodišnjeg MIK-a ima alternativni nevremenu »otporan« prostor.