Začarana sopelica

Grobnički tići kantaju u Domu kulture u Dražicama

Portal Novilist.hr

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Projekt je zamišljen kao glazbeni igrokaz koji se temelji na najpoznatijim pjesmama koje su obilježile dvodesetljetno postojanje festivala



U 19.30 sati u Domu kulture u Dražicama počinje 22. manifestacija dječjeg stvaralaštva Grobnički tići kantaju, a ovogodišnji projekt nosi naslov »Začarana sopelica«.


Projekt je zamišljen kao glazbeni igrokaz koji se temelji na najpoznatijim pjesmama koje su obilježile dvodesetljetno postojanje festivala. Igrokaz je protkan zavičajnim elementima pomoću kojih djeca Grobnišćine otkrivaju bogatstva svog kraja te se upoznaju s povijesnim, geografskim, folklornim i glazbenim značajkama Grobnišćine.


U izvedbi sudjeluju mladi članovi dječjeg zbora Grobnički tići i dječje folklorne skupine KUD-a Zvir. Autori projekta su redom mentori KUD-a Zvir – Gordana Juretić-Perušić (redateljica), Alenka Juretić (izrada scenarija), Davor Juretić (idejni začetnik i zborovođa), Martina Mičetić (koreografija), Dorotea Mislej (stručni suradnik) i Goran Velovid – vanjski suradnik (tehnička podrška).