Humanitarni koncert

I ja ću na Badnjak u podne pjevati na riječkom Korzu: Pjesmom do slatkiša za nezbrinutu djecu

Danijela Bauk

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Ekipa entuzijasta na Badnjak točno u podne kraj Radio Rijeke upriličit će kratki koncert kojim će skupljati slatke donacije za štićenike Doma Ivana Brlić Mažuranić



RIJEKA I ja ću doći pjevati na Badnjak u podne na riječki Korzo za nezbrinutu djecu – naziv je događaja koji se ovih dana proširio Facebookom. Riječ je o hvalevrijednoj inicijativi nekolicine riječkih entuzijasta okupljenih oko akcije »Koga briga…« među kojima su i Kristian Sirotich i Luka Brnčić, koji će svojevrsnim mini uličnim performansom u subotu, na Badnjak, točno u podne na riječkom Korzu, blizu Radio Rijeke upriličiti mini koncert prigodnih božićnih pjesama.


– Vrijeme je darivanja i mislimo da je pravo vrijeme za ovu inicijativu kojom želimo uljepšati Božić štićenicima Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić. U razgovoru s ravnateljicom doma Suzanom Mravinac saznali smo da su klinci dobro zbrinuti, da ne oskudijevaju u osnovnim potrebama, ali slatkiši u vrijeme Božića uvijek dobro dođu.


Stoga pozivamo sve ljude dobre volje da nam se u subotu pridruže u božićnim pjesmama, zapjevaju s nama ako žele, te donesu isključivo i samo slatkiše koje ćemo potom odnijeti u Dom Ivana Brlić Mažuranić. Naglašavamo da ne skupljamo ni novce, ni odjeću, ni igračke, već samo slatkiše. A ukoliko odaziv bude iznad očekivanja, dio prikupljenih donacija dati ćemo i u Socijalnu samoposlugu, veli nam Kristian Sirotich, inače zajedno s Lukom Brnčićem, bivši trener Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Forca, pokretač akcije »Koga briga…«.




A kako su došli na ideju da izvedbom božićnih hitova prikupljaju slatke donacije za nezbrinutu djecu?


– Na ideju smo došli na jednom zajedničkom druženju, o tome smo razgovarali s prijateljima i kolegama koji su nam odmah kazali da će nam se pridružiti u pjesmi i tako je sve krenulo, otkriva Sirotich.


Valja istaknuti kako će spontani zbor činiti svi oni koji to žele, znali oni pjevati ili ne, a na repertoaru je pet božićnih evergreena: »Sretan Božić svakome«, »Pahuljice padajte«, »Bijeli Božić«, »Božić je judi« i neizostavni »Zvončići«.


– Ako želite pomoći, donesite sa sobom neku sitnicu, čokoladu, smoki, bombone, štapiće… Ma bilo što od slatkiša, poručuju na Facebooku, te dodaju kako se nadaju kako će i ovaj zanimljivi događaj postati tradicionalan, baš kao što im je to pošlo za rukom s plivačkim maratonom »S prasca na prasac«, odnosno od Bivija do Kantride.