Snimanje spota

Facebook grupa “Ti si iz Rijeke ako se sjećaš” inspirirala Borisa Matešića

Ivana Kocijan

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Ova je pjesma posvećena svim građanima Rijeke, kazao je Boris Matešić koji je jučer zajedno s članovima grupe »Ti si iz Rijeke ako se sjećaš...« te iz Kluba ljubitelja tripica Triperi snimao i spot za »Svoj na svome«



RIJEKA » Motiviran popularnom Facebook grupom »Ti si iz Rijeke ako se sjećaš…«, Riječanin Boris Matešić napisao je i snimio pjesmu posvećenu svome gradu, pod nazivom »Svoj na svome«, za koju je jučer ispred Putničkog terminala sniman pripadajući videobroj.


   – Ova je pjesma posvećena svim građanima našega grada. Želim skrenut pozornost na ono najvažnije, što je godinama problem u ovom gradu, a to je da ovdje ljudi kad se predstavljaju, prvo kažu odakle su porijeklom, a ne da su Riječani. Za mene je najbitnije da je svatko tko je rođen u Rijeci Riječanin, a onda dolazi porijeklo. To je činjenica koja je istina, može se netko složiti s tim ili ne. Pjesma je inspirirana grupom »Ti si iz Rijeke ako se sjećaš…«. Zašto? Kad se pojavila ta grupa na Facebooku, odjednom se pojavilo puno ljubavi prema gradu. Do sada je sve nekako bilo hladno, Rijeku se doživljavalo kao tranzicijski grad… Pjesma nije nastala tako da sam ja sjeo i počeo pisati pjesmu, ona je izašla iz mene u jedan ujutro, nakon što sam se uključio u grupu, objasnio nam je Boris, dodavši kako se pjesmu može poslušati na Youtubeu, ali ne u integralnoj verziji.


   Za snimanje spota jučer je bio zadužen Boris Rakamarić iz riječkog Studija za sirotinju. Osim Borisa, u videobroju za njegovu pjesmu kojoj je cilj širiti pozitivu i ljubav prema gradu, pojavljuju se i njegovi prijatelji, članovi grupe »Ti si iz Rijeke ako se sjećaš…« te članovi Kluba ljubitelja tripica »Triperi«.




   – Tu je i Marko Serdoz, moj kolega i prijatelj. Ja sam autor glazbe i stihova za pjesmu, a on je prateći vokal i producent. Nas dvojica inače činimo duo Marko i Boris Live. Pjesama imam još i nadam se da će se ljudima svidjeti. To su pop balade ljubavne tematike. Glavne su tri ljubavi – prema domovini, gradu i ženi. Inače, s bivšom grupom Mali s velikim autor sam nekoliko pjesama, među kojima je možda najpoznatija »Bijele duše«, otkrio je Boris, dodavši kako zahvaljuje svima koji su podržali njegov rad, posebno Foto Kurtiju, svim medijima, Novom listu, Hrvatskoj televiziji i Ivani Bilen, Radio Rijeci, Ivani Grabar i Lučkoj upravi Rijeka te posebno pozitivcima iz grupe »Ti si iz Rijeke ako se sjećaš…«