Nagrađena maestra Štefanić

Dječji zbor Toretta osvojio zlato na međunarodnom natjecanju u Požegi

Ivana Kocijan



RIJEKA  Dječji zbor Torretta osvojio je zlatnu nagradu na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis aurea cantat održanom u Požegi. Nagrađena je i voditeljica i dirigentica zbora, maestra Suzana Štefanić, kojoj je pripala posebna nagradu za poseban umjetnički dojam.


– Natjecali smo se u kategoriji D2 – kategorija popularne glazbe – troglasno. Predstavili smo se pjesmama »Vjeruj u ljubav«, »Lollipop« i »You raise me up« u troglasnim obradama. U zadnjoj pjesmi zbor je glasoviru pratila Laura Malovac, otkrila je Štefanić.


Dječji zbor Torretta djeluje pri Osnovnoj glazbenoj školi Aleksandra Jug-Matić i Kreativno-edukativnom centru Glazbeni vrtuljak te broji dvadesetak djevojčica u dobi od 10 do 15 godina. Rad zbora temelji se na višeglasnom pjevanju a cappella uz instrumentalnu pratnju, njegujući razvoj vokalne tehnike i interpretacije. Program rada zbora koji se može pohvaliti nastupima na brojnim koncertima, festivalima itd., čine duhovne, umjetničke, svjetovne, zavičajne i popularne skladbe.




– Ovo nam je bilo prvo sudjelovanje u natjecanju Vallis aurea cantat. U konkurenciji od sedamnaest zborova zauzeli smo ukupno 3. mjesto, a u svojoj kategoriji osvojili zlatnu nagradu, dodala je Štefanić.