Riječankama na dar

Dan žena za pamćenje: Belan, Fiumens Mediteran Orchestra i gosti

Ivana Kocijan



RIJEKA  Neno Belan, Fiumens Mediteran Orchestra i njihovi gosti sinoć su u Centru Zamet Riječankama priredili Dan žena za pamćenje.


  Nakon dvaju velikih, rasprodanih koncerata u Lisinskom, koncerta u Varaždinu, Krapini, Zadru te nastupa koji je u sklopu karnevalskih događanja održao u Ex port Delti na Dan zaljubljenih, popularni splitsko-riječki kantautor i njegovi suradnici svoju su glazbenu čaroliju darovali i vjernoj riječkoj publici.


  Unplugged koncert otvoren je izvedbom pjesme »Dani ljubavi« koju je Belan izveo uz pratnju Olje Dešića na gitari. Nakon što je Marko Filipović u ime organizatora Riječankama zaželio sretan Dan žena, nastavljena je romantična glazbena večer.


  »Ostani uz mene«, »Dolazi ljubav«, »Divojka sa juga«, »Pričaj mi o ljubavi«, »Ponoćna zvona«, »Oceani ljubavi«, »Ivona«, »Anđela, anđele«, samo su neke od poznatih pjesama iz Belanove 30-godišnje karijere koje su sinoć zajedno s njim pjevali posjetitelji u Centru Zamet. Instrumentalnu podršku pružio mu je njegov stalni prateći bend Fiumens, proširen novim članovima te članicama gudačkog kvarteta Prelude, a koncert nije mogao proći ni bez gostiju – riječke grupe Riverpool i muške klape Kampanel s kojom je, između ostalog, izveo i pjesmu »Zaboravi« koja mu se inače ne nalazi često na repertoaru.   »Srce mi se smije«, pjevao je Neno Belan, a smijala su se i uživala i srca svih onih koji su nazočili njegovoj fantastičnoj primorsko-dalmatinskoj fešti.

  Na koncertu kojim riječki SDP tradicionalno časti svoje sugrađanke povodom Međunarodnog dana žena, domaćinu se pridružio i osječki sastav Akvarel. Njima je to ujedno bila i izvrsna prilika za predstavljanje albuma »Vokal patrioti« koji je producirao član Belanovog benda Olja Dešić. Kako zvuče njihove obrade hitova iz osamdesetih, riječka je publika mogla čuti i tijekom kratkog nastupa koji su održali ispred Centra Zamet uoči koncerta.