Modna revija

City 45 20 na Trsatskoj gradini: misica u 17-metarskoj haljini

Sandy Uran

Vrhunac je bio izlazak aktualne Miss Hrvatske Lane Gržetić u haljini dugoj 17 metara



RIJEKA City 45 20 naziv je modne manifestacije održane u nedjelju navečer na Trsatskoj gradini, a koja je naziv dobila prema koordinatama grada Rijeke.


Na samom početku plesnom točkom predstavila se grupa Ri Dance koju je publika tijekom večeri imala priliku pogledati u još dva navrata. Modnu reviju otvorio je butik Mondura Krk s kolekcijom šest klasičnih i elegantnih modela. Modna kuća Hero4Heroes iza koje se krije dizajnerica Marijana Hero predstavila je sedam kreacija u kojima je spojila tvid i šljokice. Umjetnica i kreatorica Lada Szabo Kajfež publici se predstavila s ručno heklanim kreacijama, ali i slikama. Uslijedila je kolekcija Ane Stehlik, čiju okosnicu čine čipka, pastelni tonovi te crno-bijele kombinacije. Tvrtka Pola Križevac iz Valpova predstavila se kolekcijom ukrasa za kosu – tijarama, turbanima i trakicama.


Jelena Depope Yoko predstavila je modnu liniju inspiriranu Mediteranom, a uz haljine pokazala je i torbe te vrlo originalne šešire. Peperoncina design ima potpis Milene Kapetanović koja je modnim znalcima poznata i kao kreatorica nakita. No, ovoga puta predstavila se modelima koji bi mogli ponijeti titulu najseksi kolekcije. Showroom Antonela odnosno Antonela Gregorović predstavila je kolekciju kombinezona. Butik Rival predstavio se elegantnim modelima.




Kolekcija Kaya Design Kristine Nikolić specifična je po tome što njeni modeli na rukavima nose njen potpis. Iggy Popović, gost iz Zagreba, predstavio je kolekciju od šest modela. Reviju je zatvorila kolekcija vjenčanica Salona Marie, to jest Marija Marcenich koja ujedno potpisuje i najdužu haljinu, čak 17 metara dugu kreaciju koju je nosila aktualna Miss Hrvatske Lana Gržetić.


Prije predstavljanja »haljine za rekord« prigodnim riječima na temu žene publici se obratila Ingrid Divković, riječka književnica i blogerica, dok je program vodila Belma Džomba.