Stižu Istrijani

Barbari u Tunelu: sviranjem do ekstaze

Ivana Kocijan

Osim bazičnih članova benda, Dine Kalčića, Tea Pokrajca, Alena Bernobića i Ivana Benažića Benze i mene, te Luku Berića pridružit će nam se i Jovana Joki, Petra Horvat i Sara Beriša, najavila je Barbara Munjas



RIJEKA  U Tunel stižu Barbari! Energična istarska grupa koju čine Barbara Munjas, Ivan Benažić Benza, Teo Pokrajac, Dino Kalčić i Alen Bernobić tom će prigodom osim debitantskog albuma »Monfiorenzo Underground« predstaviti i dio materijala s drugog nosača zvuka koji je u nastajanju. O koncertu, pjesmama i planovima više nam je otkrila pjevačica, gitaristica, autorica i glasnogovornica benda Barbara.


  U Tunelu ste već nastupali… Kako vam je bilo prošli put, i što pripremate te za ovaj koncert?


  – Prošlo je pet mjeseci od nastupa u Tunelu koji je zauzeo veliko mjesto u našim srcima zato što je tada atmosfera bila poprilično vatrena. S obzirom na to da je to bio naš prvi nastup u Rijeci, nismo očekivali mnogo. Relativno smo novi bend i zbilja nismo očekivali toliki odaziv publike. Tunel je bio krcat, a ljudi koji su nas došli čuti uživo pružili su nam veliku podršku. Plesalo se i pjevalo, a komentari nakon nastupa su bili motivirajući za daljnji rad i znak da smo na pravome putu. Ovoga puta će nas biti nešto više. Osim bazičnih članova benda, Dine Kalčića, Tea Pokrajca, Alena Bernobića i Ivana Benažića Benze te mene, uz Luku Berića koji je u Tunelu bio i prošlog puta, pridružit će nam se i tri saksofonistice koje su u zadnje vrijeme sve češće sa nama u live izvedbama. To su: Jovana Joki na bariton saksofonu te Petra Horvat i Sara Beriša na tenor saksofonu. Predstavit ćemo i dio materijala s nadolazećeg albuma. 




  U čemu više uživate, u nastupima uživo ili u radu na pjesmama? 


  – Oboje nam pruža velik užitak tako da se jako teško opredijeliti. U fazi stvaranja pjesama zbilja uživamo, širimo svoju »obitelj« novim pjesmama što nas čini jačima i jedva čekamo da ih dovedemo do točke kada su spremne za predstavljanje uživo. Sviranje uživo nas dovodi do neke vrste ekstaze, to je trenutak kada su naše pjesme u punom sjaju sa svom energijom svakog pojedinaca.


  U kojoj je fazi vaš drugi album? Kada ćete ga snimati? Tko ga autorski potpisuje? 


  – Za sada uživo sviramo 6, 7 pjesama, a na ostalima još uvijek radimo. Pojedine pjesme još treba doraditi tekstualno i svirački, no radimo na tome i uskoro će i one biti spremne za usviravanje. Snimati ćemo sredinom kolovoza. Tekstove i dalje potpisujem sama, a što se glazbe tiče na ovom će se albumu naći mojih pjesama, Alenovih, Teovih, Benzinih i Dinovih.