Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Jaka kiša

video Šahte iskakale na sve strane: Obilna kiša izazvala probleme u Rijeci

Šahte iskakale na sve strane: Obilna kiša izazvala probleme u Rijeci
Šahte iskakale na sve strane: Obilna kiša izazvala probleme u Rijeci
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2018. u 11:38 2018-12-08T11:38:00+01:00

Mnogobrojne poplavljene prometnice i šahte koje nisu uspjevale "progutati" veliku količinu kiše nisu iznenađujuće, jer kako pošanjava Josipa Kuzmić iz Pomorskog centra Rijeka radi se o vrlo velikoj količini oborina

U svega tri sata, od 7 do 10 ujutro na riječkom području danas je palo čak 30 litara kiše po četvornom metru, a obilne oborine na velikom broju riječkih lokacija poplavile su prometnice.

Međutim, unatoč velikim količinama oborina i poplavljenim prometnicama prema informacijama iz Županijskog centra 112 tijekom jutra bila je samo jedna vatrogasna intervencija i to kod podvožnjaka na Kantridi kod "3. maja" gdje je vatrogasna ekipa morala ispumpavati velike količine nakupljene kiše.

Mnogobrojne poplavljene prometnice i šahte koje nisu uspjevale "progutati" veliku količinu kiše nisu iznenađujuće, jer kako pošanjava Josipa Kuzmić iz Pomorskog centra Rijeka radi se o vrlo velikoj količini oborina.

- Kiša je počela padati u noći s petka na subotu u 3 sata, a od tada pa do 7 sati ujutro palo je 19 litara oborina po četvornom metru. Međutim, u svega tri sata, od 7 do 10 sati ujutro palo je 30 litara po četvornom metru, a da je tolika količina kiše padala tijekom cijelog dana bilo bi puno, pojašnjava Kuzmić.

Ujedno dodaje da je u tom trosatnom periodu fronta prošla iznad Rijeke, snizila temperaturu zraka i povećala tlak zraka pa je tako temperatura s 11,3 stupnjeva Celzijevih u vrlo kratkom vremenu pala na 7,4 stupnja.

Do kraja dana vremenske prilike na riječkom području će se smiriti, moguća je još slaba kiša, a postoji i mogućnost sunca. Sunca će biti i u nedjelju ujutro, a onda slijedi ponovno pogoršanje vremena s mogućnošću mjestimične kiše. No, riječ je o cikloni koja će samo rubno zahvatiti Rijeku te se očekuje tijekom cijelog dana maksimalno 10 litara kiše po četvornom metru. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.