Ne zaboravite kišobrane

STIGLA JE JESEN Danas vjetrovito i nestabilno, doznajte kakvo vrijeme čeka Rijeku do kraja mjeseca

P. N.

U iduća tri tjedna izmjenjivat će se tako periodi sunca, pljuskova i kiše, a na visoke temperature kojima smo sve donedavno svjedočili možete zaboraviti



Jesen je, čini se, definitivno stigla. Sve do kraja ovog mjeseca, ako je vjerovati dugoročnoj prognozi stranice Accuweather, u Rijeci neće biti stabilnog vremena, a ukoliko i bude dana bez ikakvih oborina, bit će to više izuzetak, nego li će biti nekoliko suhih dana zaredom.


U iduća tri tjedna izmjenjivat će se tako periodi sunca, pljuskova i kiše, a na visoke temperature kojima smo sve donedavno svjedočili možete zaboraviti. U periodu koji slijedi najviša će temperatura dosegnuti 24-25 stupnjeva.


Za danas DHMZ najavljuje promjenjivo vrijeme uz dnevni maksimalac od 22 stupnja Celzijusa. Puhat će i bura, koja će na trenutke imati jake udare, pa je stranica Meteoalarm proglasila žuto upozorenje za Kvarner, uz posebnu poruku pomorcima. 




– Puhat će umjerena do jaka bura. Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.


U subotu se na riječkom području nastavlja promjenjivo vrijeme, dok će od nedjelje do srijede padati kiša uz postupni pad temperature zraka. Četvrtak će, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a biti dan bez oborina.