Kolone u smjeru mora i unutrašnjosti

SMJENA GOSTIJU Vikend uoči Vele Gospe obilježen gužvama u prometu

Ljiljana Hlača

Rupa / Snimio Marin ANIČIĆ

Rupa / Snimio Marin ANIČIĆ

Na ulaz u zemlju tu se čekalo oko 20 minuta, a na izlaz oko pola sata. Na Pasjaku situacija je bila nešto drugačija - na ulazak u Hrvatsku gosti su trebali čekati oko sat vremena, iako su bile u funkciji čak četiri prometne trake, dok je promet za izlazak tekao nešto brže (izlazak preko granice je trajao nekih pola sata)



RIJEKA  Vikend uoči blagdana Velike gospe obilježile su gužve na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti. Tako je bilo danas tijekom posjeta naše novinarske ekipe graničnom prijelazu Rupa, gdje se vozilo u kolonama, ponegdje dužim od jednog kilometara.


Na ulaz u zemlju tu se čekalo oko 20 minuta, a na izlaz oko pola sata. Na Pasjaku situacija je bila nešto drugačija – na ulazak u Hrvatsku gosti su trebali čekati oko sat vremena, iako su bile u funkciji čak četiri prometne trake, dok je promet za izlazak tekao nešto brže (izlazak preko granice je trajao nekih pola sata).


Da je na ovim granicima atmosfera još uvijek turistička pokazuju to i brojke – na Rupi od ponoći pa do danas do 10 sati ušlo je 3.610 vozila a izašlo 2.265, a na Pasjaku u isto vrijeme je ušlo 4.365 vozila, a izašlo 1.428, saznali smo od policijskih djelatnika na Rupi.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ





Bilo kako bilo, iza nas je još jedna smjena gostiju, a možda nova šansa za Kvarner koji je u odnosu na ostale regije ove godine nešto u padu, po boju dolazaka turista. A ako je nekima danas bilo previše – treba reći da je to samo uvertira.


Veće gužve najavljene su zapravo za sredinu tjedna kada će mnogi iskoristiti priliku za spajanje s blagdanom Vele gospe a bit će to ujedno i vrhunac naše turističke sezone.



HAK još u petak ujutro izdao upozorenja na mogućnost gustog prometa te zamolio vozače za strpljenje i opreznost. Pojačan promet jučer bio na svim autocestama, zatim zagrebačkoj obilaznici (A3) te na jadranskoj magistrali duž obale gdje je prema turističkim središtima dolazilo i do zastoja.


I na Krčkom mostu formirale su se lijepe kolone kako prema otoku od čvora Hreljin, tako i prema kopnu od Omišlja i to u dužini od čak četiri kilometara. Zbog pojačanog priljeva vozila u trajektnim lukama i pristaništima ponegdje je dolazilo do korekcije plovidbenog reda i uvođenje izvanrednih linija.