Gradsko vijeće Rijeke

SDP poziva “srednji blok”: Ako ne prođe proračun, u pitanju je EPK i niz drugih projekata

Tihana Tomičić

Nekim kolegama važnija je minutaža pred kamerama nego dobrobit građana i projekata. Oni se bave poslovnikom, koji jest bitan dokument, ali sigurno to nije važnije od EU projekata, EPK, socijalne skrbi ili mladih, rekao je Vojko Braut



Sandra Krpan je ocijenila da Rijeka s projektima informatike i građanskog odgoja u školama razmišlja 20 godina unaprijed u odnosu na ostale u Hrvatskoj, ali srećom ima zainteresiranih da te modele preuzmu, poput Siska ili Istre, kazala je.


– Kako će nam EU ostati naklonjena za naše projekte ako vide da se proračun namjerno ruši? A jasno je da će, ako dođe do novih izbora, sve biti dodatno usporeno. Zato je zabrinjavajuće kako će se ubuduće razvijati riječki projekti, rekao je Duško Milovanović.Na pitanje što vladajući čine da oporba (koja je u Gradskom vijeću u većini) na kraju ipak podrži proračun, Braut je odgovorio:– Mi ćemo razgovarati sa svima, želimo dogovor oko zajedničkih projekata i nikoga ne isključujemo ni ne diskriminiramo, ali biti oporba znači biti i konstruktivan, ne samo rušitelj, zar ne. Nažalost, mnogi u Gradskom vijeću gledaju na pitanje proračuna kao na temu »preživljavanja gradonačelnika« ili njegova pada, a to nije tako. Proračun – to su vrtići, škole, socijalna skrb i kvaliteta života Riječana, poručio je Braut.