Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Traže hitne odluke

SDP-ovci pozivaju na prosvjed podrške brodograditeljima: 'Rijeka i Treći maj su jedno'

Željko Jovanović i Saša Đujić / Snimio Vedran KARUZA
Željko Jovanović i Saša Đujić / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 3. studeni 2018. u 16:01 2018-11-03T16:01:15+01:00

Pozivamo sve iz Rijeke i PGŽ da u ponedjeljak na prosvjedu podrže radnike Trećeg maja, i da pokažu da je Treći maj jednako Rijeka, a Rijeka je Treći maj. Pozivamo svih da se okupe, bez obzira na stranačke boje i da iz Rijeke poručimo Vladi: zajedno smo Treći maj, poručili su iz Rijeke zastupnici Željko Jovanović i Saša Đujić

RIJEKA Mi zastupnici SDP-a iz Rijeke mjesecima pozivamo Vladu da učini nešto konkretno za brodogradnju i Treći maj, kojega treba otrgnuti iz čeličnog zagrljaja Uljanika i nesposobne uprave. No, Vlada je nažalost kasnila u donošenju svih odluka, te je dovela Treći maj pred propast. Zato pozivamo sve iz Rijeke i PGŽ da u ponedjeljak na prosvjedu podrže radnike Trećeg maja, i da pokažu da je Treći maj jednako Rijeka, a Rijeka je Treći maj. Pozivamo svih da se okupe, bez obzira na stranačke boje i da iz Rijeke poručimo Vladi: zajedno smo Treći maj, poručili su iz Rijeke zastupnici Željko Jovanović i Saša Đujić, koji od Vlade traže trenutačne i hitne odluke.

Govoreći o radu Sabora u jesenskom zasjedanju kazali su da je nažalost u sjeni SMS-afera i svih drugih afera sa paraobavještajnim podzemljem ostao cijeli niz zakona, pa i reformi koje je HDZ pokušao progurati, a koje su štetne za građane – od porezne reforme koja ide na ruku samo uskom krugu najbogatijih, do sramotne i katastrofalne mirovinske reforme, a na kraju i do činjenice da je kurikularna reforma potpuno propala i da je ostao još samo PR pokušaj da je se održi na životu, kako je rekao Jovanović.

– Mirovinska reforma najbolje je pokazala kakvu ignorantsku politiku ova Vlada vodi prema građanima – ignorirala je cjelokupnu javnost, od civilnog društva i sindikata do stručnjaka, a poanta je da hrvatski građani ionako neće moći uživati u svojim mirovinama jer neće biti živi. Naime, prema posljednjim podacima životni vijek u Hrvatskoj se skraćuje, s obzirom na stanje u zdravstvenom sustavu, rekao je Jovanović.

Saša Đujić kritizira pak odbijanje HDZ-a da se osnuje novo istražno povjerenstvo za Agrokor:

– Kroz odbijanje povjerenstva, a pogotovo nakon knjige Martine Dalić, iz HDZ-a pokušavaju stvoriti dojam da je priča sa Agrokorom dovršena, i to uspješno dovršena. No, upravo je suprotno, sad kad je nagodba dovršena, tek počinju sudski procesi, a i dalje je ostalo otvorenim pitanje tko je iz Vlade zapravo sudjelovao u pisanju spornog zakona koji je, uz povlaštene informacije iz same Vlade, omogućio bogaćenje pojedinaca. Ako je sve tako divno i krasno, zašto je Dalić uopće napuštala Vladu, pita se Đujić.

On je pohvalio predloženi Zakon o otocima, ali također i kritizirao prijedlog Zakona o brdsko-planinskim područjima koji je, kako kaže, potpuno šupalj, napisan na samo pet stranica i ne donosi niti jednu od mogućih mjera za lakši život Gorana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.