Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
17. siječnja 2019.
Nove snage Jelenja i partneri

SDP i Akcija mladih u drugom krugu u Jelenju uz Roberta Marčelju

Luka Zaharija, Robert Marčelja, Dino Piljić i Ivan Radetić / Snimila Sanja GAŠPERT
Luka Zaharija, Robert Marčelja, Dino Piljić i Ivan Radetić / Snimila Sanja GAŠPERT
Autor:
Objavljeno: 27. svibanj 2017. u 9:48 2017-05-27T09:48:01+02:00

JELENJE  Tjedan dana uoči drugog kruga lokalnih izbora u Jelenju, gdje se za funkciju načelnika Općine Jelenje bore PGS-ovac Robert Marčelja i kandidatkinja Liste grupe birača Vanda Radetić-Tomić, PGS je, sa SDP-ovom koalicijom i Akcijom mladih uspio osigurati većinu u budućem Općinskom vijeću Jelenja.

Naime, SDP i koalicijski partneri, s tri vijećnika i Akcija mladih, koja je prema rezultatima prvog kruga lokalnih izbora osvojila jedno vijećničko mjesto, dali su potporu Robertu Marčelji, a novonastala postizborna koalicija Nove snage Jelenja i partnera sada broji devet vijećnika.

– Ovo je početak dugoročne suradnje, koja garantira stabilnost i prosperitet Općine Jelenje – kaže Robert Marčelja.

Dobar temelj

Dodao je kako je ovo dobar temelj za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora jer, ističe, podrška stiže sa svih strana, od samih mještana, preko institucija Grada Rijeke, sve do Primorsko goranske županije.

Predsjednik jelenjskog SDP-a Luka Zaharija, koji je bio SDP-ov kandidat za načelnika Općine Jelenje, ističe kako je ovo prirodna suradnja između stranaka ljevice i lijevog centra.

– Sasvim je logično da koaliramo s PGS-om, jer mi kao lijeva opcija moramo se svrstati na pravu stranu. Na županijskoj razini PGS je strateški partner SDP-a, a Zlatko Komadina, predsjednik Županijske organizacije SDP-a, dao je podršku nama za razvoj Općine Jelenje, a sada i PGS-u Jelenje. Naša koalicija i suradnja je čvrsta i u danima koji slijede potpisat ćemo i službeno sporazum.

Glas mladih

Drago mi je da se i Akcija mladih priključila te sada imamo čvrstu većinu u Općinskom vijeću, a to će biti preduvjet da ćemo imati sigurnu vlast, ali i podršku velikog broja mještana – kaže Zaharija.

Ivan Radetić, predsjednik Akcije mladih, također je dao podršku Novoj snagi Jelenja, odnosno kandidatu PGS-a Robertu Marčelji, za načelnika Općine Jelenje.

– Kao što sam kazao na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja, ne ponovilo se ono što se događalo unazad četiri godine. Bit ćemo puna podrška budućem načelniku Robertu Marčelji, a što je i najvažnije, mlađa populacija imat će svoj glas u Općinskom vijeću – kaže Radetić. Prema neslužbenim informacijama, postizbornom koalicijom SDP-u su osigurana mjesta budućeg predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Jelenja, a novim predsjednikom Vijeća upravo bi mogao postati Luka Zaharija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka