Pješačenje za bolesnu djecu

SAŠA VIŠE NIJE SAM Pred Zagrebom će mu se u znak potpore pridružiti još i karavana iz Rijeke

Andrej Petrak

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Zagrepčani Pavlića namjeravaju dočekati u četvrtak u 11 sati, kad se očekuje da bi trebao stići na Markov trg, pred zgradu Vlade i time privesti kraju svoje višednevno pješačenje od Rijeke do Zagreba



Karavana Riječana koji pred Zagrebom žele dočekati svog sugrađanina Sašu Pavlića i pomoći mu bar dio puta nositi križ kojim već danima upozorava na nebrigu Vlade prema liječenju teško oboljele djece, okupit će se u srijedu u 14.30 sati na Jadranskom trgu.


Namjera je da se krene automobilima u koloni prema Zagrebu, sustigne Sašu Pavlića i dio puta propješači zajedno s njim, u znak podrške na njegov humani čin, kojim je digao na noge cijelu Hrvatsku. Riječku karavanu spontano organizira inicijativa građana koja na Pavlićev humani čin želi odgovoriti jednako tako moralnom gestom i pridružiti mu se bar nakratko u istom cilju.


– Za početak smo osigurali dva automobila, voljeli bismo da nam se pridruži još ljudi. Tko može neka dođe sa svojim autom pa ćemo se rasporediti za put. Nakon okupljanja ispred Riječke banke krenut ćemo do Zagreba. Pronaći ćemo Saleta, tegliti mu malo taj križ, a i pokušati ga odvesti na piće ili večeru. Tko želi i ima vremena, može produžiti prema Zagrebu, a tko ne, vratit će se u Rijeku s ostalima. Voljeli bismo da nam se pridruži više Riječana i da ne ostane sve samo na lajkovima na Facebooku, te da svi zajedno šutke, bez transparenata i bez pompe šećemo zajedno sa Sašom Pavlićem – stoji u pozivu grupe Riječana.




Zagrepčani Pavlića namjeravaju dočekati u četvrtak u 11 sati, kad se očekuje da bi trebao stići na Markov trg, pred zgradu Vlade i time privesti kraju svoje višednevno pješačenje od Rijeke do Zagreba. Čovjek je napravio križ i pred Uskrs krenuo na put od Rijeke do Zagreba potaknut time što Vlada može naći 3 milijarde kuna za kupovinu polovnih lovačkih zrakoplova, ali ne i stostruko manji iznos za fond za liječenje životno ugrožene djece, u koji novac uplaćuju samo građani. Nezadovoljan je prioritetima države koja s jedne strane rasipa novac, a s druge strane štedi, i to na teško bolesnoj djeci. Krenuo je Saša Pavlić na put i na pleća stavio preteški križ nebrige za djecu kojoj je lijek život, kako to u svom pismu podrške Saši Pavliću navodi inicijativa “Pomozimo djeci s invaliditetom”.


A hrabrom Riječaninu koji je jučer u ranim jutarnjim satima krenuo na novu dionicu svog križnog puta od Rijeke do Zagreba, od Severina na Kupi do Jaske, pridružili su se poznati riječki aktivist Marin Miočić Stošić te Zagrepčanin Martin Reskov. Marin Miočić Stošić priključio mu se u poslijepodnevnim satima uskrsnog ponedjeljka noseći križ od Vučinića do Severina na Kupi.


Noć su proveli u mjestu Lug pored Draganića, na staroj cesti između Karlovca i Zagreba. Danas nastavljaju dalje put Zagreba.