Nova politika

S Kantride nova stranka zaplivala na riječku političku scenu: ‘Rastemo jer radimo za narod’

Damir Cupać

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Sljedećih mjeseci radit će se na ustrojavanju regionalnih jedinica kako bi stranka spremno dočekala parlamentarne izbore kada god oni budu, izjavio je predsjednik stranke Vlaho Orepić



RIJEKA – S bazenskog kompleksa na Kantridi gdje je održana osnivačka skupština na riječku političku scenu zaplivala je nova politička stranka Nova politika, a za predsjednika regionalne podružnice koja pokriva 8. izbornu jedinicu izabran je Bernard Mladenić.


Mjesta ima


Predsjednik Nove politike Vlaho Orepić uvjeren je da za novu stranku ima i te kako mjesta na političkoj sceni.


– Početkom svibnja ove godine imali smo osnivačku skupštinu na nacionalnoj razini i do sada je vidljivo da Nova politika raste. Okupljamo ljude koji mogu ostvariti naš cilj, a to je vratiti politiku iz sive zone i onemogućiti daljnje odnarođivanje političkih elita. Ma koliko to zvučalo kao fraza, politika je obavljanje posla za narod i to tako mora biti. Problem ove države i društva je taj što su u neredu, a ne u krizi.




Situacija je takva na svim razinama. Kao sportaš i vojnik svjestan sam da najprije trebamo ustrojiti organizaciju kako bi spremni dočekali izbore. Sljedećih mjeseci pred nama je terenski rad na ustrojavanju regionalnih jedinica i taj ćemo posao napraviti kako bi spremni dočekali parlamentarne izbore kada god oni budu, izjavio je Orepić. On je kazao da u ovom trenutku Nova politika ne razmišlja o predsjedničkim izborima, hoće li podržati nekog kandidata ili će imati svog jer je koncentrirana na stvaranje stranke.


Predsjednik riječke regionalne podružnice Bernard Mladenić naglasio je da se članovi Nove politike do sada nisu aktivno bavili političkim radom, ali da je riječ o ljudima koji su se dokazali u svojim poslovima.


Samosvjesni


– Nastojimo okupiti samosvjesne ljude jer nam je dosta da nas prave ludim i da podcjenjuju naše mozgove. Uzmimo neke primjere iz naše županije. Neprestano nam proturaju LNG terminal i uvjeravaju nas da je riječ o dobrom projektu. Iako svi znamo da od njega nitko neće imati koristi, a ponajmanje turizam koji je jedna od najbitnijih gospodarskih grana i u našoj regiji. Ovaj naš kraj je zanemaren i u prometnom smislu.


Tako na put prema jugu Hrvatske moramo ići do Bosiljeva da bi se uključili na autocestu, ili do Senja. Plaćamo Krčki most, iako je jedan od najskupljih objekata za održavanje, tunel Sveti Ilija, besplatan. Nitko ni ne razmišlja da treba povezati naše sjevernojadranske otoke, iako je to neophodno za daljnji razvoj. Želimo da mladi ljudi ostanu u Rijeci i županiji, a jedan od načina je da im se osigura stan kroz program POS-a na način da im se da u najam, a da ga oni plaćanjem najamnine otplaćuju, izjavio je Mladenić.